KURDÎ
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Politik Analiz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Serbest Yazılar
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
KURDÎ
No Result
View All Result

MİT, KDP VE ÇETELERDEN ORTAK TAMPON BÖLGE

17 Eylül 2020
in Haberler

HABER MERKEZİ– İşgalci Türk Ordusu’nun  Güney Kürdistan’da  işgal saldırıları sürerken , Pêşmerge Komutanı Sidad  Barzani öncülüğünde MİT ve  üç Türk  genaralinin katılımıyla  işgal edilen yerlere Tampon bölge oluşturmak için geniş bir toplantı yapıldığı ortaya çıktı.

Işgalci Türk Ordusunun Güney Kürdistanan işgal saldırıları devam ederken, MİT,  KDP ile işbirliği çerçevesinde peşmerge Komutanlarından Sided Barzani,Sirvan Barzani,Sirwan Huso ve Mirxan Jajuki ile aralarında üç Türk genarali ve Dohuk MİT  Temsilcisinin katılımıyla 23 Ağustosta  Mesife bağlı Kore köyünde bulunan Eğitim bakanının villasında bir toplantı gerçekleştirdikleri bu toplantıda ortak tampon bölge oluşturma kararı aldıkları bilgisine ulaşıldı.

İşgalci Türk Ordusu  ve MİT’in Güney Kürdistan topraklarındaki 17 Haziran’da Pençe-Kartal adını verdiği işgal saldırıları devam ederken, KDP’nin desteği olmadan Güney Kürdistan’ı işgal edemeyeceğini anlayan İşgalci Türk Ordusu  ve MİT yeni planlar devreye koydu. Misak-i Milli sınırlarına  ulaşmak için işgal saldırıları yapan işgalci Türk Ordusu   gerillanın teknik yaratıcığılı ve fedai vuruş tarzıyla ağır darbeler aldı. Bu darbelerden sonra ilerleme sağlayamayan  İşgalci Türk Ordusu  KDP nin desteği ile yeni kirli planlar devreye sokmaya başladı.

 

MİT DENETİMİNDE YENİ KARAKOLLAR

Sahadaki kaynaklardan alınan bilgilere göre; İşgalci Türk devleti, Medya Savunma Alanları’na giremediği yerlerde KDP ile iş birliği çerçevesinde Pêşmerge Komutanı Sidad Barzani öncülüğünde yeni merkez ve gözetleme noktaları kuruyor.23 Ağustos’da Dohuk’un   Mesife bağlı Kore köyünde bulunan Eğitim bakanının villasında Peşmerge Komutanlarından Sided Barzani,Sirvan Barzani,Sirwan Huso ve Mirxan Jajuki ninde aralarında olduğu  üç Türk genarali ve Dohuk MİT  Temsilcisinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdikleri bu toplantıda Şeladize’den Habur suyuna kadar(Metina Dağı etekleri)  bölgede bir km. aralıklı MİT denetiminde  peşmerge karakollarının inşa edilmesi kararı alındığı belirtildi.

MİT DENETİMİNDEKİ KARAKOLLARA  ÇETELER YERLEŞTİRECEK

Elde edilen bilgilere göre, 23 Ağustos’da Dohuk’un   Mesife bağlı Kore köyünde yapılan bu toplantıda MİT denetiminde KDP’ye bağlı  yeni karakol kurma ve İşgalci Türk devleti ’nin Tampon Bölge oluşturma stratejisi çerçevesinde yeni bir  planlamalara gidildiği  öğrenildi. Bu plan çerçevesinden  KDP peşmerge güçlerini oluşturulacak yeni sınır şeridinde duvar görevi verme, Suriye’den getirilecek Arap çeteleri, köy korucuları ve Musul çevresinden toplanan Sünni Arap ve Türkmen çetelerinin ise bu bölgeye yerleştirmeyi olduğu belirtildi.

AMAÇ

MİT denetimde oluşturulacak Şeladize’den Habur suyuna kadar(Metina Dağı etekleri)  bölgede bir km. aralıklarla  peşmerge karakollarının inşa edileceği, inşa edilen bu karakol ve üslere  Suriye’den getirilecek Arap çeteleri, köy korucuları ve Musul çevresinden toplanan Sünni Arap ve Türkmen çetelerinin yerleştirileceği belirtildi. İşgalci Türk devleti’nin Tampon Bölge oluşturma amacının Gare, Zebare, Metina ve Haftanin alanlarının kesişme yollarını kontrol altına alma olduğu ifade edildi.

 

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Previous Post

Güney Kürdistan’da Maaş Haberleri Dışında Haber Yok, Çünkü…

Next Post

Li Başur, Ji Bilî Muçe Nîne Nuçe, Ji Ber Ku…

Son HABERLER

Haberler

Halep’te İletişim Ağları Üzerinden Kuşatma- ÖZEL HABER

by Lekolin
14 Temmuz 2025
0
1.4k

İşgalci Türk devletinin Şam rejiminin...

Read moreDetails

MİT, Serêkaniyê’ye Koruculuk Sistemini Getiriyor – ÖZEL HABER

12 Temmuz 2025
1.5k

‘Silahlarımızı Özgür İrademizle İmha Ediyoruz’

11 Temmuz 2025
1.5k

Şehba’da Sivil Kurumlar İşgal Edildi; Kadın Öğretmenler Hedef Alındı- HABER ANALİZ

10 Temmuz 2025
1.5k
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et