• Türkçe
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • RUPELA GIŞTÎ
  • NÛÇE
  • ANALÎZÊN SIYASÎ
  • LÊKOLÎN
  • GOTAR
  • Hemû beş
    • Ji Edîtor
    • Jin
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Rêze Nivîs
    • Rastiyên MIT
    • Hevpeyvîn
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Nivîsên Azad
  • RUPELA GIŞTÎ
  • NÛÇE
  • ANALÎZÊN SIYASÎ
  • LÊKOLÎN
  • GOTAR
  • Hemû beş
    • Ji Edîtor
    • Jin
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Rêze Nivîs
    • Rastiyên MIT
    • Hevpeyvîn
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Nivîsên Azad
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Turkçe
Anasayfa Beşên Rêze Nivîs

Aleviler CHP’nin Yanında Olamaz-2

Yayınlayan Lekolin
15 March 2020
Kategori: Rêze Nivîs
244 16
A A
Aleviler CHP’nin Yanında Olamaz-2
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın
FacebookX

28 Mart 2011 Pazartesi Saat 06:59

Bütün bu gerçekleri görmeden CHP kuyruğuna takılıp buna rağmen Alevilikten ve canların birliğinden bahsetmek ancak PİR Sultanın kemiklerini sızlatmak olur.

Bütün bu gerçekleri görmeden CHP kuyruğuna takılıp buna rağmen Alevilikten ve canların birliğinden bahsetmek ancak PİR Sultanın kemiklerini sızlatmak olur. Çünkü Pir Sultan kendi çağında günümüzde de geçerliliğini koruyan kendi dost ve düşmanlarını çok iyi tanıyordu. Onun dostları ezilen mazlum halklar,  inkâr edilen kimlikler, düşmanı zulüm ve sömürü sistemi olan iktidardı. Bu yalın gerçek nedense Alevilerin gözünden kaçmaktadır, hatta önemsiz görülmektedir. Felaketlerde bu gaflet durumundan gelir. Buna karşı duyarlı olmak oynanan oyunlara itiraz etmek her alevinin vicdan sahibi her insanın vicdan borcudur. 

Dolayısıyla aleviler bilmeliler ki, Alevilerin dostları CHP ve iktidarı amaçlayan sistem partileri olamazlar. Ulusal ve kültürel kimliğini inkâr eden, cellâdının sevdalısı ve şakşakçısı kurban Kılıçdaroğlu, İzzettin Doğan ile Alevi ve Kürtlerin katliamına yol açan inkâr ve imha zihniyetini bu gün bile çekinmeden savunan Onur Öymen gibi cellât tayfasının birlikteliğinden soykırımdan başka nasıl bir dostluk çıkar ki? Tarihi geçmişten bu yana ezilen halklara yaptıkları budur. Dün kendi İslam karşıtlılığını, halk düşmanlığını ve hainliğini gizlemek için Hz Muhammed’in torununu Hz Hüseyin’i İslam dışı halk düşmanı olarak topluma lanse eden Muaviye ve Yezid’in yaptığını bu gün Türk devleti, onun partileri ve medyası yapmaktadır. Vatan haini, dış güçlerin maşası diye Mustafa Suphiler, Çerkez Ethemler, Seyit Rızalar, Alişerler, Mahirler, Denizler ve İbrahimleri yani bu coğrafyanın, bu halkların en güzel, en soylu ve bu halklar için hiç bir şeyini sakınmayan yiğit evlatlarını bu halklara öcü diye lanse edip yıllarca anti propagandasını yaptılar. Bu günde aynı çirkinliği AKP’si CHP’si MHP’si başta olmak üzere Kürt özgürlük hareketine ve Önderliğine yapmaktadırlar. Yani devletçi zihniyetlerin özü bütün tarihlerAde hep aynı olmuştur. Hem her alevi devletin Alevilik ve aleviler için on yıllarca yürüttüğü karalama kampanyalarını da unutmamalıdır. Bütün bu anti propagandalarda büyük bir aldatma, büyük bir çarpıtma ve hedef saptırma vardır.    

Dolayısıyla bütün Alevilerin kendilerine sorması gereken soru şu olmalı. “Ben Kerbela’daki direniş çizgisinin, ben Hallacı-ı Mansur’un hakikat arayışının, ben Şeyh Bedrettin’in demokratik kolektif yaşam felsefesinin ve yârin yanağından gayrı her şeyi hep beraber paylaşma mücadelesinin, PİR Sultanın mazlumun ahını almak için yaptığı mücadele birliği çağrısının, Haci Bektaş’ın ve Yunusun insan ve doğa sevgisinin neresindeyim? Duruşum nedir ve neye, kimlere hizmet etmektedir? Bu sorular aleviler ve herkes için yakıcıdır ve doğru cevaplandırılmayı gerektirir. 

Hem Alevilik kültüründe ve Pir Sultanın türkülerinde toplumsal adaleti, umudu ve kurtuluşu ve aynı zamanda iktidarların zulmüne karşı mücadele Önderliğini ifade eden bir ŞAH özlemi her zaman yok mudur? Bu gün o beklenen Şah tarih sahnesinde yerini almış ve en imkânsız koşullarda devlet sistemi dışında özgür, demokratik ve komünal bir toplumsal hayat önermekte ve en imkânsız koşullarda bunun insanlık mücadelesini vermektedir. Bulundurulduğu İmralı koşullarında barıştan, özgür birlikten, halkların kardeşliğinden ve zulme karşı demokratik güç birliğinden bahsetmektedir. Peki, aleviler Kürtler ve diğerleri neredesiniz? Sizi böyle tutuk bırakan şey nedir? Sizi çeken ne? Hz Ali’nin arkadan hançerlenirken ki turna avazı mı, Hz Hüseyin’in Kerbela ızdırabı mı, Pir Sultanın iktidar ve devlet zulmüne baş kaldıran çağrısı mı, yoksa iktidarı ve zulmü temsil eden Muaviye’nin ve Yezidin ballı yağlı sofrası mı?  Aleviler ve diğer tüm Anadolu ve Mezopotamya halkları bu soruları anlamaya çalıştığında görecektir ki, Kürt halk Önderliği bütün ezilenlerin dostu, önderliği ve filozofudur. Yine anlayacaktır ki bütün ezilenlerin geleceği birbirine çok bağlıdır. Dolayısıyla Kürt halkının özgürlük mücadelesi bütün ezilenlerin özgürlüğünü kapsamaktadır.

Bu nedenle de bile olsa başta aleviler ve diğer yasaklanmış kimlikler, gelin demokratik güç birliğini yaratalım, özgür bir geleceği birlikte kuralım. Çok geç olmadan Kerbela çölünde Hz Hüseyin’i yalnız bırakan Kufelilerin durumuna düşmeyelim. 

Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü ortak geleceğimiz için gündemimize alalım. Sonra bu güne kadar bedenlerini zincirlerle döverek cezalandırmaya çalışan ve yine de Hz Hüseyin’e yaptıklarının vicdan azabından kurtulamayan Kufelilerin durumuna düşmeyelim.

Azat Welat

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

01-10 Mart Kronolojisi

Sonraki Haber

Güney Kürdistan’ı Yeniden Okumak-1

Benzer Haberler

Manîfestoya Civaka Demokratîk a Komûnal – BEŞA 5
Perspektîfên Azadiyê

Manîfestoya Civaka Demokratîk a Komûnal – BEŞA 5

12 July 2026
Manîfestoya Civaka Komunal a Demokratîk – BEŞA 4
Perspektîfên Azadiyê

Manîfestoya Civaka Komunal a Demokratîk – BEŞA 4

5 July 2026
Guhertina Paradîgmayê, Krîza Wateyê û Ji Nû Ve Avakirina Diyardeya Şoreşger – 2
Analîz Siyasî

Guhertina Paradîgmayê, Krîza Wateyê û Ji Nû Ve Avakirina Diyardeya Şoreşger – 2

23 June 2026
Sonraki Haber
Güney Kürdistan’ı Yeniden Okumak-1

Güney Kürdistan’ı Yeniden Okumak-1

Nivîsên Ku Derdikevin Pêş

  • KÜRDİSTAN’DA COĞRAFYA VE KÜLTÜR

    KÜRDİSTAN’DA COĞRAFYA VE KÜLTÜR

    571 Paylaşım
    Paylaş 228 Paylaş 143
  • Hevkariya MÎT’ê Bi Îranê Re û Planên wê yên Derbarê Eşîran de – NÛÇE ANALÎZ

    502 Paylaşım
    Paylaş 201 Paylaş 126
  • Öcalan: Kürtler Arasında Kan Dökülmesin

    671 Paylaşım
    Paylaş 268 Paylaş 168
  • Em Toreke din a Sîxûrên MÎT û Parastinê Aşkere Dikin- NÛÇE TAYBET

    588 Paylaşım
    Paylaş 235 Paylaş 147
  • Devlet Bahçeli Kimdir?

    627 Paylaşım
    Paylaş 251 Paylaş 157

‘Qanûneke Ku Ji Rêbertî Heta Bi Şervanan Her Kesî Tevlî Siyaseta Demokratîk Dike, Divê Bê Derxistin’

KCK: Gelê me yê Rojava wê destketiyên xwe li ser xeta Rêber Apo biparêze û bi pêş ve bibe!

Şoreşa 19’ê Tîrmehê: Hafizeya Gel, Destkeftî û Dersên Ji Bo Pêşerojê

Kalkan: Mifteya Aştiyê Îmraliyê Ye, Divê Rêya Siyasetê Were Vekirin

Hevkariya MÎT’ê Bi Îranê Re û Planên wê yên Derbarê Eşîran de – NÛÇE ANALÎZ

Mîrateya Hz.Birahîm, Kurd, Cihû û Li Rojhilata Navîn Lêgerîna Aştiya Demokratîk

  • DERBAR DE
  • PEYWENDÎ
  • HEMÛ NIVÎS
LÊKOLÎN

© NAVENDA LÊKOLÎNÊN STRATEJÎK A KURDISTANÊ 2025

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç

Add New Playlist