KURDÎ
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Politik Analiz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Serbest Yazılar
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
KURDÎ
No Result
View All Result

KDP, MİT’e İstihbarat Sağlamak İçin Araçlara GPS Takıyor

by Lekolin
17 Eylül 2020
in Haberler

HABER MERKEZİ– Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk Devleti’nin istihbarat teşkilatı MİT ve işgale destek sunan KDP, Duhok’ta bulunan oto alım-satımı yapan galericilerden; satın alınacak araçlar için kendilerine haber vermelerini, alınacak araçları “araç kontrolü” adı altında GPS yerleştirme merkezine yönlendirmelerini istediği ve bu yolla MİT’e istihbarat sağlayacağı bilgisine ulaşıldı.

İşgal amaçlı giriştiği saldırılarda PKK gerillasından sert karşılık alan KDP ve Türk Devleti İstihbarat Teşkilatı MİT galericilerden “Araç kontrolü” adı altında oto satış pazarında bulunan eski asayiş noktası şimdi ise GPS yerleştirme merkezi olduğu öğrenilen yere göndermelerini istediği öğrenildi.

TÜRK DEVLETİ BİRÇOK ARACI BOMBALADI

Devam eden işgal saldırılarında Türk Devleti’nin hava saldırıları sonucu birçok katliam gerçekleşti. Bu saldırılardan en son 11 Ağustos 2020 tarihinde Xakurkê alanında Türk Devleti’ne ait keşif uçakları tarafından vurulan araçta Irak Ordusu’nda görevli 2 üst düzey komutan ve PKK gerillası Agit Garzan yaşamını yitirmişti. Şeladizê, Duhok, Behdinan, Zaxo, Kandil, Kani Masi ve Süleymaniye alanlarında araçlara yönelik gerçekleştirilen bombardımanlarda PKK gerillaları ve bir çok sivil yaşamını yitirmişti.

Gerçekleştirilen bu saldırıların bilgilerinin Türk Ordusu tarafından kendi resmi sitelerinde “Teknik ve Yerel İstihbarat” kaynaklarından alındığı belirtilmişti.

MİT, KDP İSTİHBARATI OLMADAN SALDIRAMIYOR

Türk Devleti bölgeye gerçekleştirdiği saldırıların birçoğunda KDP’yi araç olarak kullanıyor. Araçların gönderildiği GPS yerleştirme merkezinin Eskiden Zaxo Askeri Akademisinde Acil Müdahale sorumlusunun İmad Şakire Sor olduğu, İmad Şakir’ın 2010 yılından bu yana eski asayiş noktası şimdiki GPS yerleştirme merkezi’nin sorumluluğunu yaptığı  öğrenildi. Daha önce PKK tarafından yakalanan ajanların itiraflarında KDP istihbarat teşkilatı Parastina çalışan ajanlar, MİT’in istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini itiraf etmişti.

YENİ SATIN ALINAN ARAÇLAR BU MERKEZLERDEN GEÇİRİLİYOR

Güney Kürdistan’da satın alınan araçlar satın alan kişiye teslim edilmeden önce “Araç Kontrol” merkezlerine gönderildiği belirtildi. Satın alınan araçlar Duhok ve Zaxo başta olmak üzere Güney Kürdistan’da birçok yerde oluşturulan GPS yerleştirme merkezlerinden geçirildiği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, son günlerde yapılan toplantılarda PKK’nin tamamen bölgeden temizlenmesi için Kürt milliyetçisi iddiasıyla kurulan KDP’nin gerekirse aralarında Türk milliyetçisi adı altında faşist ve Kürtleri katletmekten çekinmeyen MHP’nin de bulunduğu bölgede faaliyet yürüten işgalci Türk devletinin temsilciler ile daha fazla istihbarat faaliyetlerinde bulunacağı değerlendirildi.

 

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Previous Post

Li Başur, Ji Bilî Muçe Nîne Nuçe, Ji Ber Ku…

Next Post

Alevilik Ve Cemevlerine İlişkin Bazı Notlar

Son Haberler

Haberler

Şam ve İsrailli Pilotlar Türkiye’nin Konya Şehrinde Eğitim Görüyor – ÖZEL HABER

İsrail-İran savaşında kendisini İran’ın tarafında...

by Lekolin
7 Temmuz 2025
1.5k
Haberler

Başur Kürdistan’da Tarihi Tören

Gerilla grubunun Hazırlık Organizasyonu adına...

by Lekolin
6 Temmuz 2025
1.5k
Haberler

Şam İktidarının Savunma Bakanlığı Kontra Bir Gücün Hazırlığını Yapıyor- ÖZEL HABER

Türkiye'nin Suriye'deki silahlı grupları Libya'ya...

by Lekolin
3 Temmuz 2025
1.5k
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et