KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Halk İnisiyatifi: Katliam Ve Tecridin Hesabı Sorulacak

15 March 2020
Kategori: Duyurular
242 18
1.4k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

04 Ocak 2012 Çarşamba Saat 13:23

Kürdistan Halk İnisiyatifi, “Öcalan’a özgürlük, siyasi irademe dokunma” kampanyasını her yerde yaygınlaştırma çağrısı yaparak,

Kürdistan Halk İnisiyatifi, “Öcalan’a özgürlük, siyasi irademe dokunma” kampanyasını her yerde yaygınlaştırma çağrısı yaparak, “AKP, önder Apo’yu yaşam gerekçesi, özgürlük abidesi olarak gören milyonların ayağa kalkışından sakınmalıdır. Roboski katliamına, önderliğimize uygulanan insanlık dışı uygulamalara ve zulme karşı cevapsız kalmayacaktır, misliyle AKP faşizminin tüm yapılanmasına cevap verecek, hesabını soracaktır diye uyardı.

Kürdistan Halk İnisiyatifi, 28 Aralık’ta 35 sivilin hayatını kaybettiği Roboski katliamı, 27 Temmuz’dan beri avukatları ile görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tutukluluk koşulları ve artan saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

2011 yılı özgürlük maratonunun çok çetin geçildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Büyük bedeller ödenmiş ve bedellerin yarattığı birikim sonucunda yüce kazanımlarını da tarihine nakşetmiştir. Özgürlük hareketi tüm kurumsal yapılanmasıyla zirvesel bir süreç başlatarak zaman, mekân uygunluğunda halkımızın bu denli görkemli bir mücadele direnişiyle insanlık tarihi içinde artık statüsüz kalmaması gerektiğini ve tüm değerlerini, hukuksal toplumsal bütünlüğünü en fazla hak eden konumda olan bir halk olma gerçekliğiyle demokratik özerkliği ilan etmiştir” denildi.

ÖCALAN ÖZGÜRLÜK UMUDU OLDU

Açıklamada, “Bu birikimin ve değerler bütünün yaratıcısı olan bilge insan Reber Apo’nun derin öngörüsüyle, ideolojik, felsefi, siyasi, yorumlamasıyla oluşturduğu özgürlük paradigmasıyla halklarımızın yüz yılını aydınlatmıştır. Halkımızın ve özgürlük hareketimizin karşısında özel savaş aygıtlarının en çirkef yüzüyle savaşan devlet ve AKP, hakeza özgürlükler düşmanı olan uluslararası güçlerin ikiyüzlülüğünü, inkâr politikalarını en çıplak haliyle deşifre eden Önder Apo olmuştur. Bu açıdan sömürgeci sistemlerin, yine AKP faşizminin birincil hedefi olmuş, halkımızın ise biricik özgürlük umudu olmuştur” diye belirtildi.

Kürtlerin Öcalan’a bağlılığına dikkat çekilen açıklamada şunlar ifade edildi: “Rêber Apo’nun bu tarihsel duruşudur ki, halkımız ‘Bê serok jiyan nabe’, ‘Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız’ demektedir. Bu söylemlerin tanımı ve tahlili Kürt halkı ve özelde Kürt kadınları açısından bilimsel, felsefi ve tarihsel gerçekliğe sahiptir. Dolayısıyla halkımız için önderliksiz yaşam haramdır. Halk ve hareket olarak en temel yaşam ilkemiz olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. AKP faşizmi ve savaş kurmaylarıyla yeşil Gladio ve yeşil Ergenekon sisteminin imha, inkâr, soykırım politikalarını cellatvari bir tarzda önderliğimize, özgürlük savaşçılarına ve halkımıza karşı topyekûn devreye koyarak atağa geçmiştir.

Açıklamada, “İmha savaşının türlü, türlü ayaklarını oluşturularak yapılmaktadır. Halkımız bu yöntemleri 37 yıllık mücadele deneyiminde çok iyi tanımaktadır. Özellikle AKP’nin savaş kurmayı kendi öz değerlerini satmaya müsait olan yandaş basını arkasına alarak Kürt halkına ve Önderliğine karşı uygulanan kıyım, katliam, tecrit ve soykırıma karşı üç maymunu oynamakta, katliam kıyımlarını meşru gösterme aymazlığındadır. Basın ahlakı, tarafsızlığını askıya alan yandaş medya halkımızın ve özgürlük hareketinin hedefinde olacağını ve hesabını soracağını unutmamalıdır ifadeleri kullanıldı.

POLİSE SINIRSIZ SUÇ YETKİSİ

AKP hükümetinin, güdümüne aldığı polis gücüne adeta Kürtlerin soluk aldığı her yeri işkencehaneye dönüştürme, tutuklama, katletme konusunda sınırsız yetki verdiğine dikkat çekilerek “Öte yandan orduyla özgürlük savaşçılarını, halkımızı katletme, yargı sistemiyle önderliğimizi tecride alarak Gülen fetvalarını tüm buyotlarıyla hayata geçirmektedir. Temmuz’dan beri uluslararası hukuku tanımayarak, ahlak adap sınırında ölçü bırakmayarak önderliğimiz tecrit etmekte, yetmiyormuş gibi tecrit içinde tecridi derinleştirerek halkımızın sabrını taşırmaktadır” denildi.

KATLİAM VE TECRİDİN HESABI SORULACAK

“AKP faşizmi unutmasın bu halk Zilan ve Sinan’lar gibi evlatları yetiştiren bir halktır” denilen açıklamada, “Özgürlük değerleri uğruna fedaileşen özgürlük savaşçıları vardır. Ve Önder Apo’yu yaşam gerekçesi, özgürlük abidesi olarak gören milyonların ayağa, kalkışından sakınmalıdır. Roboski katliamına karşı ve önderliğimize uygulanan insanlık dışı uygulamalara ve zulme karşı cevapsız kalmayacaktır, misliyle AKP faşizminin tüm yapılanmasına cevap verecek, hesabını soracaktır diye belirtildi.

DÖKH tarafından başlatılan “Öcalan’a özgürlük, siyasi soykırıma son” kampanyasının her yerde yaygınlaştırılması çağrısının yer aldığı açıklamada, şunlar belirtildi: “Özgür Kadın hareketinin görkemli Ulusal direniş hamlesi temelinde Önderliğimizi Özgürleştirelim şiarıyla başlayan hamleye tüm halkımız bulunduğu her yerde bu direniş destanına katılmaya çağırıyoruz. Önderliğimizin sağlığı, güvenliği ve özgürlüğüyle 2012 yılını zaferin finali haline getirelim. 37 yıllık mücadele geleneği göstermiştir ki halkımıza geri adım attırmayı ne 12 Eylül darbe paşalarının, ne Çiller, Güreş kliğinin, ne de Gülen fetvalığının, yeşil Ergenekon’un gücü ve çapı yetmemiştir, yetmeyecektir de. Haklı ve güçlü gerekçeleri olan bir halkız. Faşizan güçlerin hiçbir gerekçesi ve meşru dayanağı bulunmamaktadır. Her günü ulusal direnişle nakşedelim. Önderliğimizin özgürlüğünü gerçekleştirelim.

Özgürlük sevdalıları olan Kürt kadınları ve Kürt halkı göstereceği görkemli ve destansı direnişle her türlü sömürgeciliği ve AKP faşizmine diz çöktürecek kudrete sahip olduğu Güneşin ışınları kadar aydın ve gerçektir!”

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info   

Paylaş202Paylaş127
Önceki yazı

Türk Medyası’nın Gizlediği Gerçeklik: HPG’den Etkili Eylemler!

Sonraki Haber

Derbarê Serhildana Agirî De Belgeyê Nû

Son HABERLER

Duyurular

Sayın Okurlarımıza Duyuru

Yayınlayan Lêkolîn
27 October 2025
0
1.6k

Değerli Okurlarımız, Sizlere daha iyi...

Daha fazla okuDetails

Cudi’de Doğa Katliamı

5 May 2020
1.5k

ÖCALAN: ÖNDERLİK VE SİYASET ÖNGÖREBİLMEKTİR

5 May 2020
2.1k

ÖCALAN: AKP OTORİTERLEŞMEK İSTERSE KENDİNİ BİTİRİR

5 May 2020
1.7k

Öne Çıkan Yazılar

  • MİT ve Parastin’ın Yeni Ajan Ağını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    847 Paylaşım
    Paylaş 339 Paylaş 212
  • ‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

    508 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • MİT’in İran İle İş birliği Ve Aşiretler Üzerindeki Planları- HABER ANALİZ

    570 Paylaşım
    Paylaş 228 Paylaş 143
  • Emperyalist Komploya İlişkin Bazı Notlar

    12865 Paylaşım
    Paylaş 5146 Paylaş 3216
  • TC Savaş Suçu İşlemeye Devam Ediyor!- ÖZEL DOSYA

    12803 Paylaşım
    Paylaş 5121 Paylaş 3201

Bir Devrimin Sessiz Gücü

‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

KCK: Rojava Halkımız Kazanımlarını Rêber Apo Çizgisinde Koruyup Geliştirmesini Bilecektir!

19 Temmuz Devrimi: Bir Halkın Hafızası, Kazanımları ve Geleceğe Dair Dersler

Demirtaş: Önder Apo’nun İçinde Olmadığı Her Türlü Gelişmeyi Kuşkuyla Karşılarız

Kalkan: Barışın Kilit Noktası İmralı, Siyasetin Önü Açılmalı

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç