KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Çukurova Halk İnisiyatifi: Hiç Kimse Evde Oturmamalı

15 March 2020
Kategori: Duyurular
247 19
1.5k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

13 Şubat 2012 Pazartesi Saat 08:57

Çukurova Halk İnisiyatifi, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada,

Çukurova Halk İnisiyatifi, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, halkı 15 Şubat günü “yas tutmanın ötesinde, direniş, başkaldırı yürüyüşlerine katılmaya çağırdı.

Çukurova Halk İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, 13. yıldönümünde 15 Şubat komplosunu kınayarak, başkaldırı çağrısında bulundu.

İnisiyatif, “Uluslararası komplonun büyük bir direnişle başarısız kılındığı, ancak bugün AKP öncülüğünde yeniden devreye konularak daha ileri bir aşamaya götürülmek istendiği, Kürt halkına topyekûn bir savaş ilan edildiği apaçık görülmektedir. Dolayısıyla başta Çukurova’nın yiğit Kürdistan gençleri olmak üzere tüm yurtsever Çukurova halkımızın varlıklarını koruma ve özgürlüklerini sağlama temelinde ulusal direnişi yükseltme mücadelesi yürütmesi olmazsa olmazdır dedi.

Öcalan’a uygulanan tecride karşı “her türlü meşru mücadele yol ve yöntemlerini etkili bir biçimde kullanacakları nı belirten inisiyatif, “15 Şubat ile başlayıp 8 Mart ve 21 Mart Newroz bayramıyla devam edecek olan serhildan ruhu ile önümüzdeki dönemi karşılamaya ve her yerde eylemleri yükseltmeye, bu eksende tüm halkımızı ve vicdan sahibi herkesi tecrit ve katliam politikalarına ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz diye belirtti.

Açıklamada şu çağrılar yapıldı: 2012 yılı özgürlük ve zafer yılı olacaktır. Önder Apo’nun özgürlüğü, sağlığı ve güvenliği Kürt halkının da özgürlüğü, sağlığı ve güvenliğidir. Ya Önder Apo ile özgür yaşamak ya da yaşamamak ve yaşatmamak şiarı ile eylemlerimizi yükseltmeliyiz. Bu temelde Kürdistan’da başlatılan demokratik direniş hamlesinin ikinci Botan’ı olan Çukurova’da tüm halkımız en yüksek düzeyde eylem hattını ortaya koyacaktır.

Demokratik direniş çadırlarına katılım, savunma ve sahiplenme en üst düzeyde olacaktır. Her ziyaretimiz serhildana dönüşecektir. 14 ve 15 Şubat günü Çukurova halkı serhildanları ile tüm sokak ve mahalleleri eylem sıcaklığıyla yakacak özgürlük olana dek eylemden vazgeçmeyecektir. 15 Şubat uluslararası komplonun yıldönümüne de 15 Şubat gününde yas tutmanın ötesinde, direniş, başkaldırı yürüyüşlerine katılım olmalıdır. Ev ev sokak sokak gezilmeli gidilmedik yer bırakılmamalıdır. Herkes 15 Şubat günü oruç tutmalı, karalar giyinmeli, tüm ev ve iş yerleri siyah bez asmalı, tüm esnaflar kepenk kapatmalı, öğrenciler okulları boykot etmeli, araç sahipleri kontak kapatmalı, tüm çalışanlar işe gitmeyerek hayatı durdurmalı ve hiç kimse evde oturmamalı sokağa çıkıp eylemlere katılmalıdır. Böyle olursa zorbalık ve yalan dayalı düzen kaybedecek, özgürlük ve adalete dayanan düzen kazanacaktır.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info   

Paylaş207Paylaş129
Önceki yazı

KDP, YNK sessizliği Şilêdizê halkını öfkelendirdi: Halk, TC Askeri üssünü ateşe verdi!

Sonraki Haber

Ji Enstîtuya Kurdî Ya Amedê Xizmeteke Watedar

Son HABERLER

Duyurular

Sayın Okurlarımıza Duyuru

Yayınlayan Lêkolîn
27 October 2025
0
1.6k

Değerli Okurlarımız, Sizlere daha iyi...

Daha fazla okuDetails

Cudi’de Doğa Katliamı

5 May 2020
1.5k

ÖCALAN: ÖNDERLİK VE SİYASET ÖNGÖREBİLMEKTİR

5 May 2020
2.1k

ÖCALAN: AKP OTORİTERLEŞMEK İSTERSE KENDİNİ BİTİRİR

5 May 2020
1.7k

Öne Çıkan Yazılar

  • MİT ve Parastin’ın Yeni Ajan Ağını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    847 Paylaşım
    Paylaş 339 Paylaş 212
  • ‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

    508 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • MİT’in İran İle İş birliği Ve Aşiretler Üzerindeki Planları- HABER ANALİZ

    570 Paylaşım
    Paylaş 228 Paylaş 143
  • Emperyalist Komploya İlişkin Bazı Notlar

    12865 Paylaşım
    Paylaş 5146 Paylaş 3216
  • TC Savaş Suçu İşlemeye Devam Ediyor!- ÖZEL DOSYA

    12803 Paylaşım
    Paylaş 5121 Paylaş 3201

Bir Devrimin Sessiz Gücü

‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

KCK: Rojava Halkımız Kazanımlarını Rêber Apo Çizgisinde Koruyup Geliştirmesini Bilecektir!

19 Temmuz Devrimi: Bir Halkın Hafızası, Kazanımları ve Geleceğe Dair Dersler

Demirtaş: Önder Apo’nun İçinde Olmadığı Her Türlü Gelişmeyi Kuşkuyla Karşılarız

Kalkan: Barışın Kilit Noktası İmralı, Siyasetin Önü Açılmalı

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç