• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Duyurular

KON-KURD’dan İşgale Karşı Seferberlik Çağrısı

Yayınlayan Lekolin
15 Mart 2020
Kategori: Duyurular
261 2
A A
KON-KURD’dan İşgale Karşı Seferberlik Çağrısı
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

26 Temmuz 2011 Salı Saat 14:59

İran ve Türk ordularının Kürdistan’a yönelik yoğunlaşan işgal operasyonlarına karşı, Kürtlerin tepkisi artıyor.

İran ve Türk ordularının Kürdistan’a yönelik yoğunlaşan işgal operasyonlarına karşı, Kürtlerin tepkisi artıyor. Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KURD) da, işgale karşı eylemlerin yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Yazılı açıklamada, bir süredir devam eden ve giderek çapı genişletilen İran ordusunun Medya Savunma Alanları’nı hedef alan operasyonları ve bununla birlikte Kürdistan’ın kuzeyinden sonra güneyine yönelik de girişimlerini artıran Türk ordusunun operasyonlarına sert tepki gösterildi. Operasyonların, Kürt halkının dört parçada da varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesinde sonuç alma aşamasına denk geldiğine dikkat çeken KON-KURD, özellikle Demokratik Özerkliğin ilanıyla yeni ve ileri bir sürece giren Kürtlerin statü sahibi olmasının hedeflendiğini bildirdi. Kürt sorununun çözümü ve Kürt halkının bütün parçalarda özgürlüğüne kavuşması açısından tarihi gelişmelerin yaşandığı böylesi bir süreçte, sömürgeci devletler ile uluslararası destekçilerinin, bir kez daha tüm güçlerini seferber ederek Kürt halkının kazanımlarını ve varlığını tasfiye etmeyi esas aldığına vurgu yapan KON-KURD, İran ve Türk ordularının fiili işgalinde sonuç almasının, başta Kürdistan’ın dört parçası olmak üzere, ülke içi ve dışındaki tüm Kürt varlığıyla kazanımlarını yok etmeyle karşı karşıya bırakacağını belirtti.

‘GÜN ÜLKEMİZE VE ONURUMUZA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR’

KON-KURD, şimdiye kadar olduğu gibi bir kez daha sözkonusu işgalin püskürtülmesi ve etkisiz bırakılması durumundaysa, Kürt sorununun tüm parçalarda nihai çözümü ve Kürt halkının özgürlüğü temelinde statü sahibi olmasının önünün açılacağına dikkat çekerek, bu nedenle Kürtler olarak sürece aktif müdahale etmelerinin, hayati bir aciliyet olduğunu kaydetti. Tüm Kürt halkını, Güney Kürdistan’daki federe bölge yönetimi güçlerini, ülke dışındaki Kürt kurumları, yurtseverleri ve dostlarını bu tarihi süreçte seferberlik ruhuyla harekete geçmeye çağıran KON-KURD, işgal orduları geri çekilinceye ve Kürdistan’dan tamamen çıkarılıncaya kadar aralıksız eylemlerin yapılmasını istedi. Özellikle kendilerine bağlı federasyonlar ve dernekler aracılığıyla Avrupa’daki tüm Kürt kurumları ve yurtseverlerine seslenen KON-KURD, “gün ülkemize, kimliğimize, önderliğimize, gerillamıza, onurumuza ve varlığımıza sahip çıkma ve özgürlüğümüzü, statümüzü sağlama, Demokratik Özerkliği koruma ve geliştirme günüdür mesajını verdi.

ULUSLARARASI GÜÇLERİN SESSİZLİĞİNE TEPKİ

Uluslararası kurumlar başta olmak üzere ilgili dış güçlerin ve kamuoyunun sessizliğine de tepki gösteren KON-KURD, başka zamanlarda aralarında çelişkili ve hatta çatışmalı olan egemen güçlerin, en çok da insan hakları ihlalleri, idamlar ve antidemokratik yapısıyla gündeme getirdikleri İran ordusunun günlerdir süren kapsamlı operasyonlarına sessiz kalmalarına dikkat çekti. Bundan bir an önce vazgeçilmesini isteyen KON-KURD, mazlum Kürt halkının varlığına ve meşru demokratik taleplerine karşı çözümleyici bir siyasetin izlenmesinin, başta Ortadoğu olmak üzere dünya barışına en büyük katkı olacağını vurguladı.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info   

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

OSO Ji Bo Talaniyê Du Dikan Gulebaran Kir

Sonraki Haber

Zextên Dewleta Sûriye Yên Li Dijî ‘Zimanê Kurdî’ Zêde Dibin

Benzer Haberler

Cudi’de Doğa Katliamı
Duyurular

Cudi’de Doğa Katliamı

5 Mayıs 2020
ÖCALAN: ÖNDERLİK VE SİYASET ÖNGÖREBİLMEKTİR
Duyurular

ÖCALAN: ÖNDERLİK VE SİYASET ÖNGÖREBİLMEKTİR

5 Mayıs 2020
ÖCALAN: AKP’NİN HEGEMONİK YAKLAŞIMINI DURDURMAK İSTİYORUZ
Duyurular

ÖCALAN: AKP’NİN HEGEMONİK YAKLAŞIMINI DURDURMAK İSTİYORUZ

5 Mayıs 2020
Sonraki Haber
Zextên Dewleta Sûriye Yên Li Dijî ‘Zimanê Kurdî’ Zêde Dibin

Zextên Dewleta Sûriye Yên Li Dijî ‘Zimanê Kurdî’ Zêde Dibin

Öne Çıkan Yazılar

  • MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

    MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

    552 Paylaşım
    Paylaş 221 Paylaş 138
  • İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-1

    504 Paylaşım
    Paylaş 202 Paylaş 126
  • PKK 12 Kongresi’nde Alınan Tarihi Kararlar

    508 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • Ortadoğu Karmaşasında Yaşanan Ve Beklenen Önemli Gelişmeler-EDİTÖRDEN

    524 Paylaşım
    Paylaş 210 Paylaş 131
  • MİT ve HTŞ’nin DAIŞ Üzerinden Büyük Planları – ÖZEL HABER

    540 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135

Önerilenler

İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-1

PKK 12 Kongresi’nde Alınan Tarihi Kararlar

MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

Ortadoğu Karmaşasında Yaşanan Ve Beklenen Önemli Gelişmeler-EDİTÖRDEN

Artan DAIŞ Saldırıları ve Şam’ın Güvenlik Açmazı

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç