• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Dizi Yazı

Aleviler CHP’nin Yanında Olamaz-2

Yayınlayan Lekolin
15 Mart 2020
Kategori: Dizi Yazı
242 16
A A
Aleviler CHP’nin Yanında Olamaz-2
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

28 Mart 2011 Pazartesi Saat 06:59

Bütün bu gerçekleri görmeden CHP kuyruğuna takılıp buna rağmen Alevilikten ve canların birliğinden bahsetmek ancak PİR Sultanın kemiklerini sızlatmak olur.

Bütün bu gerçekleri görmeden CHP kuyruğuna takılıp buna rağmen Alevilikten ve canların birliğinden bahsetmek ancak PİR Sultanın kemiklerini sızlatmak olur. Çünkü Pir Sultan kendi çağında günümüzde de geçerliliğini koruyan kendi dost ve düşmanlarını çok iyi tanıyordu. Onun dostları ezilen mazlum halklar,  inkâr edilen kimlikler, düşmanı zulüm ve sömürü sistemi olan iktidardı. Bu yalın gerçek nedense Alevilerin gözünden kaçmaktadır, hatta önemsiz görülmektedir. Felaketlerde bu gaflet durumundan gelir. Buna karşı duyarlı olmak oynanan oyunlara itiraz etmek her alevinin vicdan sahibi her insanın vicdan borcudur. 

Dolayısıyla aleviler bilmeliler ki, Alevilerin dostları CHP ve iktidarı amaçlayan sistem partileri olamazlar. Ulusal ve kültürel kimliğini inkâr eden, cellâdının sevdalısı ve şakşakçısı kurban Kılıçdaroğlu, İzzettin Doğan ile Alevi ve Kürtlerin katliamına yol açan inkâr ve imha zihniyetini bu gün bile çekinmeden savunan Onur Öymen gibi cellât tayfasının birlikteliğinden soykırımdan başka nasıl bir dostluk çıkar ki? Tarihi geçmişten bu yana ezilen halklara yaptıkları budur. Dün kendi İslam karşıtlılığını, halk düşmanlığını ve hainliğini gizlemek için Hz Muhammed’in torununu Hz Hüseyin’i İslam dışı halk düşmanı olarak topluma lanse eden Muaviye ve Yezid’in yaptığını bu gün Türk devleti, onun partileri ve medyası yapmaktadır. Vatan haini, dış güçlerin maşası diye Mustafa Suphiler, Çerkez Ethemler, Seyit Rızalar, Alişerler, Mahirler, Denizler ve İbrahimleri yani bu coğrafyanın, bu halkların en güzel, en soylu ve bu halklar için hiç bir şeyini sakınmayan yiğit evlatlarını bu halklara öcü diye lanse edip yıllarca anti propagandasını yaptılar. Bu günde aynı çirkinliği AKP’si CHP’si MHP’si başta olmak üzere Kürt özgürlük hareketine ve Önderliğine yapmaktadırlar. Yani devletçi zihniyetlerin özü bütün tarihlerAde hep aynı olmuştur. Hem her alevi devletin Alevilik ve aleviler için on yıllarca yürüttüğü karalama kampanyalarını da unutmamalıdır. Bütün bu anti propagandalarda büyük bir aldatma, büyük bir çarpıtma ve hedef saptırma vardır.    

Dolayısıyla bütün Alevilerin kendilerine sorması gereken soru şu olmalı. “Ben Kerbela’daki direniş çizgisinin, ben Hallacı-ı Mansur’un hakikat arayışının, ben Şeyh Bedrettin’in demokratik kolektif yaşam felsefesinin ve yârin yanağından gayrı her şeyi hep beraber paylaşma mücadelesinin, PİR Sultanın mazlumun ahını almak için yaptığı mücadele birliği çağrısının, Haci Bektaş’ın ve Yunusun insan ve doğa sevgisinin neresindeyim? Duruşum nedir ve neye, kimlere hizmet etmektedir? Bu sorular aleviler ve herkes için yakıcıdır ve doğru cevaplandırılmayı gerektirir. 

Hem Alevilik kültüründe ve Pir Sultanın türkülerinde toplumsal adaleti, umudu ve kurtuluşu ve aynı zamanda iktidarların zulmüne karşı mücadele Önderliğini ifade eden bir ŞAH özlemi her zaman yok mudur? Bu gün o beklenen Şah tarih sahnesinde yerini almış ve en imkânsız koşullarda devlet sistemi dışında özgür, demokratik ve komünal bir toplumsal hayat önermekte ve en imkânsız koşullarda bunun insanlık mücadelesini vermektedir. Bulundurulduğu İmralı koşullarında barıştan, özgür birlikten, halkların kardeşliğinden ve zulme karşı demokratik güç birliğinden bahsetmektedir. Peki, aleviler Kürtler ve diğerleri neredesiniz? Sizi böyle tutuk bırakan şey nedir? Sizi çeken ne? Hz Ali’nin arkadan hançerlenirken ki turna avazı mı, Hz Hüseyin’in Kerbela ızdırabı mı, Pir Sultanın iktidar ve devlet zulmüne baş kaldıran çağrısı mı, yoksa iktidarı ve zulmü temsil eden Muaviye’nin ve Yezidin ballı yağlı sofrası mı?  Aleviler ve diğer tüm Anadolu ve Mezopotamya halkları bu soruları anlamaya çalıştığında görecektir ki, Kürt halk Önderliği bütün ezilenlerin dostu, önderliği ve filozofudur. Yine anlayacaktır ki bütün ezilenlerin geleceği birbirine çok bağlıdır. Dolayısıyla Kürt halkının özgürlük mücadelesi bütün ezilenlerin özgürlüğünü kapsamaktadır.

Bu nedenle de bile olsa başta aleviler ve diğer yasaklanmış kimlikler, gelin demokratik güç birliğini yaratalım, özgür bir geleceği birlikte kuralım. Çok geç olmadan Kerbela çölünde Hz Hüseyin’i yalnız bırakan Kufelilerin durumuna düşmeyelim. 

Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü ortak geleceğimiz için gündemimize alalım. Sonra bu güne kadar bedenlerini zincirlerle döverek cezalandırmaya çalışan ve yine de Hz Hüseyin’e yaptıklarının vicdan azabından kurtulamayan Kufelilerin durumuna düşmeyelim.

Azat Welat

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

01-10 Mart Kronolojisi

Sonraki Haber

Güney Kürdistan’ı Yeniden Okumak-1

Benzer Haberler

Devlet Eliyle Üzeri Örtünmek İstenilen Taciz Ve Tecavüz Olayları BÖLÜM – 2 SON
Araştırmalar

Devlet Eliyle Üzeri Örtünmek İstenilen Taciz Ve Tecavüz Olayları BÖLÜM – 2 SON

12 Aralık 2022
Yeni Suriye’nin Kuruluşunda Kürtlerin Rolü   BÖLÜM – 2
Dizi Yazı

Yeni Suriye’nin Kuruluşunda Kürtlerin Rolü BÖLÜM – 2

11 Aralık 2022
Devlet Eliyle Finanse Edilen Vakıflarda Taciz Ve Tecavüz Olayları! BÖLÜM – 1
Araştırmalar

Devlet Eliyle Finanse Edilen Vakıflarda Taciz Ve Tecavüz Olayları! BÖLÜM – 1

10 Aralık 2022
Sonraki Haber
Güney Kürdistan’ı Yeniden Okumak-1

Güney Kürdistan’ı Yeniden Okumak-1

Öne Çıkan Yazılar

  • AKP Faşizminin Fişi Çekilmiştir

    AKP Faşizminin Fişi Çekilmiştir

    507 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • Apoculuk, Sosyalizmi Eylem Ve Pratik Yaşam Düzeyinde Ele Alıyor

    523 Paylaşım
    Paylaş 209 Paylaş 131
  • HÜDA PAR’ın Resmi Sitesi Hacklendi

    546 Paylaşım
    Paylaş 218 Paylaş 137
  • JİTEM ve Hizbulkontra’nın Sahneye Sürülmesi

    537 Paylaşım
    Paylaş 215 Paylaş 134
  • Önder APO, Hizbulkontracıların Serbest Bırakılmalarına Ne Demişti?

    544 Paylaşım
    Paylaş 218 Paylaş 136

Önerilenler

AKP Faşizminin Fişi Çekilmiştir

Apoculuk, Sosyalizmi Eylem Ve Pratik Yaşam Düzeyinde Ele Alıyor

HÜDA PAR’ın Resmi Sitesi Hacklendi

JİTEM ve Hizbulkontra’nın Sahneye Sürülmesi

Çökertme Politikasının Maşası: Üniformalı Kadın Ve Çocuk Katilleri

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Araştırmalar
  • Basın Bültenleri
  • Basından Seçmeler
  • Belgeler
  • Dizi Yazı
  • Dış Basından
  • Duyurular
  • Ekoloji
  • Ekonomi
  • Gençlik
  • Haberler
  • Kadın
  • Kim Kimdir?
  • Kronoloji
  • Kürdistan Tarihi ve Dili
  • Makaleler
  • Okuyucudan
  • Özgürlük Perspektifleri
  • Politik Analiz
  • Röportajlar
  • Serbest Yazılar
  • Teknoloji

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç