• Türkçe
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • RUPELA GIŞTÎ
  • NÛÇE
  • ANALÎZÊN SIYASÎ
  • LÊKOLÎN
  • GOTAR
  • Hemû beş
    • Ji Edîtor
    • Jin
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Rêze Nivîs
    • Rastiyên MIT
    • Hevpeyvîn
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Nivîsên Azad
  • RUPELA GIŞTÎ
  • NÛÇE
  • ANALÎZÊN SIYASÎ
  • LÊKOLÎN
  • GOTAR
  • Hemû beş
    • Ji Edîtor
    • Jin
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Rêze Nivîs
    • Rastiyên MIT
    • Hevpeyvîn
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Nivîsên Azad
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Turkçe
Anasayfa Beşên Jin

PAJK: Halkımız Kızlarına Sahip Çıkacak, Hainlerden Hesap Soracak

Yayınlayan Lekolin
15 March 2020
Kategori: Jin
335 14
A A
PAJK: Halkımız Kızlarına Sahip Çıkacak, Hainlerden Hesap Soracak
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın
FacebookX

29 Mart 2012 Perşembe Saat 10:14

Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi (PAJK) Koordinasyonu, Cudi ve Garzan alanında hayatını kaybeden gerillalara ilişkin yaptığı açıklamada,

Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi (PAJK) Koordinasyonu, Cudi ve Garzan alanında hayatını kaybeden gerillalara ilişkin yaptığı açıklamada, Kürt halkının “onurlu duruşuyla onurlu kızlarını hak ettikleri şekilde karşılayacaklarını, bu kadınların öncülüğünde düşmandan ve hainlerden hesap soracağını belirtti.

PAJK Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, “Başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerin siyasetini uygulama aracı olan AKP-Gülen faşizmi Kürt halkı somutunda Ortadoğu’nun tüm insani birikimlerini katletme çabasıyla Özgür Kürt iradesini yok etmeye çalışmaktadır diye belirt.

Açıklamada, “Reber Apo karşısında gerçekleştirdiği saldırılarla güç getiremediği, yenemediği büyük düşünce ve irade gücünü ölüm çukurunda unutturmaya çalışmakta, özgür kimlik tercihli Kürt halkını baskı, tutuklama ve katliamlarla teslim almak istemekte, Reber Apo çizgisinde Kadınların ve Kürt halkının direniş gücü olarak somutlaşan gerilla güçlerine her türlü şiddet aracı ve savaş ahlakından yoksun saldırılarla imha dayatmaktadır ifadeleri kullanıldı.

PAJK şöyle devam etti: “Bu saldırılar karşısında büyük direnerek düşman iradesini kıran Reber Apo görüşe çıkmama tutumuyla düşmanın tecrit politikasını boşa çıkararak büyük direnmekte, Kürt kadınları ve halkı 8 Mart ve Newroz’da da görüldüğü üzere düşmanın bütün faşizan saldırılarına rağmen ölümü pahasına tercihlerini net ortaya koymakta, gerilla güçleri büyük bir direnişle düşmanın teslim alma, ezme politikasını yerle bir ederek fedailik temelinde büyük gerçekleşmeleri sergilemektedir.

Bu temelde son olarak faşist Türk ordusunun Cudi ve Garzan alanlarında gerçekleştirdiği operasyonlarda on beş kadın yoldaşımız düşmanın yönelimlerine büyük bir direnişle cevap vererek şehit düşmüşlerdir. Koşullardan kaynaklı tüm arkadaşların isimleri netleşmemekle birlikte PAJK meclis ve YJA STAR askeri konsey üyesi olan Arjin Garzan (Leyla Altan) arkadaşımız ve beraberindeki on dört kadın arkadaş kadının özgürlük tutkusu, Reber Apo ile tutarlı yoldaşlığı ve büyük yurtseverliği şahadetleriyle somutlaştırarak mücadele değerlerimizi büyütmüşlerdir. Bu temelde kadın özgürlük partisi olarak şehit yoldaşlarımızı saygı ve minnetle selamlıyor, mutlaka bu şahadetlerin misliyle hesabı sorulacaktır diyoruz.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Arjin yoldaş 1993 yılında özgürlük saflarına katılmış, başta Garzan eyaleti olmak üzere Avrupa ve meşru savunma alanlarında, son olarak da Garzan eyalet yönetimi olarak büyük sorumluluklar almış, Önderliğe bağlı, özgürlük tutkulu, sade, dürüst ve iddialı duruşuyla özgür kadın kişiliğini en güçlü bir şekilde sergilemiştir. Mücadelenin değişik alanlarında güçlü bir kadın militan duruşu sergileyen Arjin yoldaş ideolojik ve örgütsel duruşuyla kadın özgürlük partisinin meclis sorumluluğunu üstlenmiş, mücadeleci kişiliğiyle en yoğun savaş ortamlarında komutan göreviyle yer alarak gerilla saflarında öncülük düzeyinde yer almıştır. Arjin yoldaş öncülüğünde gerilla birliği olarak mücadele yürüten on beş kadın yoldaşlarımız AKP-Gülen faşizmi karşısında onurlu Kürt kadın duruşunu sergilerken, bu yoldaşlarımız bir kez daha yaşam ve mücadele ölçülerimizi somutlaştırmışlardır.

Kuşkusuz Kürdistan’ın her karış toprağı direniş alanıdır. Ama her parçasının özgünlüğü, direniş geleneği ve mirası kendi içinde büyük bir anlam ve yaşam gücüne sahiptir. Bu temelde Garzan alanı şahadetinin yıl dönümüne de denk geldiğimiz ve saygıyla andığımız büyük Komutan Ağit yoldaşın büyük bir ideolojik mücadele verdiği, Gurbet Aydın arkadaşın kadın öncülüğünü hem komuta duruşu, hem de örgütlenme alanında başarıyla yürüterek, şahadet anı geldiğinde direnişle özgürlüğü kişiliğinde birleştirerek ortaya koyduğu ve binlerce gerillanın direnişle ekildiği bir alandır. Bu anlamda son halkası on beş şehit kadın yoldaşın oluşturduğu efsanevi tarihiyle bu alanımız öncülük düzeyinde mücadele kalesi haline gelmeli, özgür kimlik temelinde gelişimini dayandırdığı mirasını yaşamsallaştırarak düşmana hak ettiği cevabı vermelidir. Dolayısıyla başta Garzan halkımız olmak üzere tüm Kürdistan halkı 2012 ruhuna denk bir şekilde varlık nedeni özgürlük ve yurtseverlik olan bu kadın yoldaşlarımızı en üst düzeyde sahiplenerek mücadeleyi kesintisiz sürdürmelidir. Bu vesileyle bugün iki genç kadın yoldaşımızın cenaze töreninde direniş çabası içerisinde olurken şehit düşen Mehmet Şahin Demir arkadaşın tutumu örnektir. Gün onurumuza, varlığımıza, geleceğimize sahip çıkma günüdür.

Halkın yaşamını yitiren gerillalara sahip çıkacağını vurgulayan PJAK şöyle dedi: “Kadın özgürlük partisi PAJK olarak “Reber Apo’yu özgürleştirelim, soykırıma son verelim hamlesi temelinde büyük bir direniş ve zafer mücadelesini yükselterek Arjin arkadaş komutasında on beş arkadaşımız şahsında şehit düşen tüm yoldaşlarımıza bağlılığımızı ifadelendirme tutumunu en üst düzeyde sergileyeceğiz. Kürdistan’da kadın öncülüğünde gelişen özgür Kürt kimliğini ihanetçi-işbirlikçi kesimleri örgütleyerek gölgelemek, şehit yoldaşlarımızı özel savaş malzemesine dönüştürme çabasıyla kadın öncülüğünü etkisizleştirmek isteyen zihniyetten ve güçten mutlaka hesap soracağımız kesindir. Özgür Kadın kimliği büyük bir tarihsel temele dayalıdır, yapılan hiç bir şeyi, söylenen hiçbir sözü unutmadan mutlaka pratik karşılığını verecek bir irade ve güce sahip olan kadın gerilla güçlerimiz Reber Apo ile yoldaşlığın gerektirdiği tutarlı duruşla güçlü bir katılım sağlayacaktır. Bu inanç ve kararlılıkla başta şehit düşen kadın yoldaşlarımızın ve genç yurtseverimiz Mehmet Şahin Demir’in aileleri olmak üzere tüm Kürt halkının başı sağ olsun diyor, bu arkadaşların anısına bağlılığın özgür kadının muazzam mücadelesiyle ifadesini bulacağını ve her zamankinden daha fazla irade ve mücadele gücü sergileyeceğimizi belirtiyoruz. Halkımızın onurlu duruşuyla onurlu kızlarını hak ettikleri şekilde karşılayacaklarını, bu kadınların öncülüğünde düşmandan ve hainlerden hesap soracağını biliyor, bu inançla Kadın öncülüklü Kürt halkının direnişini selamlıyoruz. -Behdinan

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info   

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

Mehmet Altan: Siyasi Vesayet De Var

Sonraki Haber

Mezopotamya Futbol Ligi Başladı

Benzer Haberler

Keziya Jina Kurd, Kilîta Serkeftina Rojavayê Kurdistanê ye!
GOTAR

Keziya Jina Kurd, Kilîta Serkeftina Rojavayê Kurdistanê ye!

25 January 2026
YJA Star: Rêya Azadiyê Berxwedan e!
Jin

YJA Star: Rêya Azadiyê Berxwedan e!

22 January 2026
Zîhniyeta Qastîk Carekî Din li Şêxmeqsûd û Eşrefiyê Xwe Nîşan Da
GOTAR

Zîhniyeta Qastîk Carekî Din li Şêxmeqsûd û Eşrefiyê Xwe Nîşan Da

13 January 2026
Sonraki Haber
Mezopotamya Futbol Ligi Başladı

Mezopotamya Futbol Ligi Başladı

Nivîsên Ku Derdikevin Pêş

  • Bikaranîna ShamCash — Bi Rastî Li Ser Telefona We Çi Dike? – NÛÇE TAYBET

    Bikaranîna ShamCash — Bi Rastî Li Ser Telefona We Çi Dike? – NÛÇE TAYBET

    523 Paylaşım
    Paylaş 209 Paylaş 131
  • Hevkariya Rusya-Tirkîye-Çîn: Piştgiriya Drone û Çekan bo Îranê û Hîzbullahê – NÛÇE ANALÎZ

    508 Paylaşım
    Paylaş 203 Paylaş 127
  • Kesayetiya Dewşirme û Biyanîbûna Ji Nasnameya Xwe

    506 Paylaşım
    Paylaş 202 Paylaş 127
  • Pêngava Îmaratê Li Sûriyê û Aciziya Tirkiyê – DOSYA TAYBET

    502 Paylaşım
    Paylaş 201 Paylaş 126
  • Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden Skandal Fişlemeler

    747 Paylaşım
    Paylaş 299 Paylaş 187

Bikaranîna ShamCash — Bi Rastî Li Ser Telefona We Çi Dike? – NÛÇE TAYBET

Hevpeymaniya Rojhilat: Divê Civaka Navnetewî Li Dijî Darvekirinan Îranê Xwedî Helwest Be

HPG: Em ê Dest Ji Armanca Xwe Ya Azadiya Rêberê Xwe Bernedin

Kesayetiya Dewşirme û Biyanîbûna Ji Nasnameya Xwe

Pêngava Îmaratê Li Sûriyê û Aciziya Tirkiyê – DOSYA TAYBET

Hevkariya Rusya-Tirkîye-Çîn: Piştgiriya Drone û Çekan bo Îranê û Hîzbullahê – NÛÇE ANALÎZ

  • DERBAR DE
  • PEYWENDÎ
  • HEMÛ NIVÎS
LÊKOLÎN

© NAVENDA LÊKOLÎNÊN STRATEJÎK A KURDISTANÊ 2025

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç

Add New Playlist