19 Ocak 2012 Perşembe Saat 09:55
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençliği, Türk ordusunun bombardımanı sonucu 34 Kürt sivilin yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nı Taksim’de kefenle protesto etti.
Kefenlere sarılmış olarak Galatasaray Meydanı’nda yatan 34 genç, “Uludere Katliamı’nı unut buyruklarına boyun eğmiyoruz!” dedi. Yapılan basın açıklamasında katliam haberini görmeyen medya ve katliamı “operasyon kazası” diye geçiştirmeye çalışan AKP kınandı.
Açıklamada şunlar belirtildi: “Şırnak Uludere’de yaşanan katliamın fotoğrafları vardı, valinin açıklaması vardı, videolar dolaşıyordu internette ama basın saatler boyunca kör, sağır ve dilsiz kalmak emrini almıştı. Uzun uzun sustu basın. Hepimizin kanını donduran katliam, devletin tüm yetkili ağızlarından ‘operasyon kazası’ olarak duyuruldu. 35 insanın katlinin sorumlusu olan Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi sitesinde yalnızca başsağlığı ve sabır dilekleri yayınlandı, işlenen cinayetin sorumluluğunu üstlenmekten çok uzak yapmacık dilekler. Üstünü örtmeye çalıştıkları bu katliam için devletten kuru bir özür ve tazminat değil, sorumluların bulunmasını istiyoruz.”
Geçtiğimiz haftalarda Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de benzer bir eylem yapmıştı. “Bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde 35 kişi öldü haberiniz var mı?” diye sorarak Roboski Katliamı’na karşı tepkilerini dile getirmişlerdi.-ANF
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info