• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Araştırmalar

İşgalci TC ve Rejim’in Sahadaki Kirli Oyunları-ÖZEL DOSYA

HABER MERKEZİ- İşgalci TC’nin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve tehditleri devam ederken, MİT ve Rejim istihbaratı Muhaberat arasındaki görüşmelerden sonra Minbic ve İdlib’teki kirli oyunlar devreye konuldu.

Yayınlayan Lekolin
19 Eylül 2023
Kategori: Araştırmalar, Haberler
285 9
A A
İşgalci TC ve Rejim’in Sahadaki Kirli Oyunları-ÖZEL DOSYA
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

Şimdiye kadar fiili bir saldırı için yeşil ışık alamayan işgalci TC’nin Rojava’ya yönelik havadan ve sınır hattından saldırıları ile işgal tehditleri devam ederken MİT ve Rejim istihbaratı Muhaberat arasındaki görüşmelerden sonra Derazor olaylarını fırsat bilerek Minbic ve İdlib bölgelerinde kirli oyunlarının devreye konulduğu öğrenildi.  

DÊRAZOR OLAYLARIYLA BERABER YENİ KONSEPT DEVREYE KONULDU 

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, QSD’nin 27 Ağustos gecesi Dêrazor ve Fırat’ın doğusundaki bölgelerde DAİŞ hücrelerine yanı sıra bölgede eşkıyalık yapan, halkı sindiren, silah ve kaçak mal ticareti yapan silahlı gruplara yönelik başlattığı “Güvenliği Güçlendirme Operasyonunu” boşa çıkarma amacıyla Minbic’e yönelik başlattığı saldırıları geniş bir bölgeye yayma hazırlığı içerisinde olduğunu daha önceki haberlerimizde belirtmiştik. 

Dêrazor olayları beraberinde birçok kirli planı deşifre ederken Rejim ve işgalci TC devletinin daha önce birçok kez denediği fakat sonuç alamadığı kirli oyunları tekrar devreye koyduğunu görmekteyiz. 31 Ağustos gecesi Bab, Ezaz ve Cerablus hattından harekete geçen işgalci TC bağlı çeteler, Minbic’in doğu, kuzey ve batı cephe hatlarında konumlanan Minbic Askeri Meclis noktalarına yönelik başlattığı saldırıları Efrin – Serêkaniyê hattı boyunca genişletmek için harekete geçti. 

İşgalci TC’ye bağlı çetelerin Bab ve Cerablus hattından Minbic’in doğu, kuzey ve batı olmak üzere 3 koldan başlattığı saldırıların öncesinde Suriye rejim askerlerinin Minbic’in Mihselê köyündeki noktalarını boşaltmıştı.  

İşgalci TC’nin HTŞ çetelerini Efrin’e yerleştirmesindeki plan ve projeleri arasında TC ve HTŞ ortaklığında hakimiyeti altındaki İdlib bölgeleri ve ona bağlı ÖSO çetelerinin kontrolündeki bölgelerin entegrasyonuna aktarılması yer alıyor. 

MİNBİCE KARŞILIK İDLİB 

Dêrazor olaylarını fırsata çevirmek isteyen işgalci TC ve Rejim, Efrin ve kırsalına yerleşen HTŞ çeteleri eliyle Minbic’i 3 koldan saracak şekilde cephe hattına yoğun askeri sevkiyat ve saldırı pozisyonuna geçti.  

Minbic ve Cerablus hattını HTŞ çetelerinin girmesi için bölgedeki noktalarını boşaltan Suriye Rejimi buna karşılık işgalci TC eliyle kontrollü bir şekilde HTŞ çetelerinden boşaltılan İdlib’teki hakimiyetini tekrardan eline almayı amaçlıyor.  

Terör listesinde yer alan Heyet Tahrir El Şam çetelerinin eliyle uzun bir süredir işgal bölgelerindeki hakimiyetini güçlendirip varlığını kalıcılaştırmaya çalışan işgalci TC devletinin bu kirli planları her seferinde ellerinde patladı. 

Hiç de yabancısı olmadığımız TC-Rejim oyunu daha önce defalarca sahnelendi ve sonuç alamadı. Ali Memlük ve Hakan Fidan’ın gizli görüşmeleri daha önce TC işgali altındaki bölgelerde birçok çete grubunu harekete geçirmiş, çatışmalı gösterilerin fitilini ateşlemişti. İşgal altındaki bölgelerde denetim sağlayamayan işgalci TC, MİT eliyle HTŞ’yi devreye koymuş olsa da HTŞ, işgalci TC’nin kendi denetiminde gördüğü Sairun çete grubuyla 8 Eylül 2022’de Efrin’nin Serê Kevin bölgesinde yaptığı gizli toplantıda alınan kararlar işgalci TC’nin planını elinde patlatmıştı.  

BENZER OYUNLAR ASTANA GÖRÜŞMELERİNDEN SONRA DA SAHNELENDİ 

Rusya, Türkiye ve İran arasında Suriye konulu 20’nci Astana görüşmeleri biter bitmez Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) ve işgalci TC destekli çete grupları kuzey Suriye’de hareket etmeye başladı. HTŞ çeteleri Efrin’in Şerawa ilçesinin karşı tarafına, Efrin’in Şêran ilçesine bağlı Meryemin ve Jalber köyleri ile Azez şehrinin güneyindeki Kafr Khasher köyünde konumlandı.  

Bu gelişmeler, işgalci TC’ye bağlı çete gruplarının Kefir Cennê, Kafr Mezzeh ve Maarsaka köylerindeki askeri mevzilerini boşaltmaya başlaması ve Halep’in kuzey kırsalındaki Suriye hükümet güçleriyle temas noktalarına yönelmesinin ardından geldi. 

Son minvalde HTŞ konusunda anlaşan Suriye Rejimi ve işgalci TC devleti bir yandan HTŞ eliyle Minbic başta olmak üzere tüm sınır hattında Özerk Yönetime karşı saldırı hazırlığı yaparken diğer yandan da işgal altındaki bölgelerde denetime alamadığı çete grupları tasfiye etmeye devam ediyor.  

Özellikle Sultan Murad çetlerinin denetimindeki Cerablus’taki Hümeran kapısı ve El Şamiye çetelerinin denetimindeki El Bab kapısı gibi stratejik noktaları ele geçirmeye çalışan HTŞ çeteleri son bir haftadır diğer çete gruplarıyla yoğun bir çatışma halinde.  

Militan RÊHAT

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Etiketler: Astana görüşmeleriBabCERABLUSEfrinezazhtşIDLIBIranİşgalci TCMinbicRusyaSultan MuradSuriye Rejimi
Önceki yazı

ABD Yaptırımlarından Sonra MİT Çetelerin Suçlarını Gizlemek İçin Harekete Geçti- ÖZEL HABER

Sonraki Haber

KDP’nin-Barzanilerin İhanetini, Tüm Kurdistan’da Teşhir Ve Mahkûm Etmek Gerekiyor

Benzer Haberler

PKK 12. Kongresi Başarıyla Gerçekleştirildi!
Haberler

PKK 12. Kongresi Başarıyla Gerçekleştirildi!

9 Mayıs 2025
MİT’in Suriye Çölüne Geçirdiği DAIŞ’lilerin İsimleri- ÖZEL HABER
Haberler

MİT’in Suriye Çölüne Geçirdiği DAIŞ’lilerin İsimleri- ÖZEL HABER

9 Mayıs 2025
MİT Korucuları Başur Kürdistan’a Geçiriyor- ÖZEL HABER
Haberler

MİT Korucuları Başur Kürdistan’a Geçiriyor- ÖZEL HABER

5 Mayıs 2025
Sonraki Haber
KDP’nin-Barzanilerin İhanetini, Tüm Kurdistan’da Teşhir Ve Mahkûm Etmek Gerekiyor

KDP'nin-Barzanilerin İhanetini, Tüm Kurdistan'da Teşhir Ve Mahkûm Etmek Gerekiyor

Öne Çıkan Yazılar

  • Önder Apo’nun Yeni Yaşam Çizgisi Üzerine

    Önder Apo’nun Yeni Yaşam Çizgisi Üzerine

    525 Paylaşım
    Paylaş 210 Paylaş 131
  • PKK 12. Kongresi Başarıyla Gerçekleştirildi!

    539 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • MİT’in Suriye Çölüne Geçirdiği DAIŞ’lilerin İsimleri- ÖZEL HABER

    525 Paylaşım
    Paylaş 210 Paylaş 131
  • Önder APO: Çözüm İçin Kürt-Türk İlişkileri Tarihsel Olarak Anlaşılmalı

    533 Paylaşım
    Paylaş 213 Paylaş 133
  • Tüm Egemen Güçlerin Politikalarını Şekillendiren Enerji Rekabet Alanı: Doğu Akdeniz!

    531 Paylaşım
    Paylaş 212 Paylaş 133

Önerilenler

Önder Apo’nun Yeni Yaşam Çizgisi Üzerine

PKK 12. Kongresi Başarıyla Gerçekleştirildi!

MİT’in Suriye Çölüne Geçirdiği DAIŞ’lilerin İsimleri- ÖZEL HABER

Önder APO: Çözüm İçin Kürt-Türk İlişkileri Tarihsel Olarak Anlaşılmalı

Tüm Egemen Güçlerin Politikalarını Şekillendiren Enerji Rekabet Alanı: Doğu Akdeniz!

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç