• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Araştırmalar

Efrin’de Barzani Vakfının İşlerini Çeteler Yürütüyor -ÖZEL DOSYA

Faşist sömürgeci TC ve ona bağlı çetelerin Efrin’deki işgalini resmi olarak tanıyan KDP, bölgede merkezlerini açtığı Barzani Yardım Vakfının merkezinde DAİŞ çeteleriyle ilişkili El-Bubna aşiretinden 6, El- Emirat aşiretinden 2 kişi bulunmaktadır.

Yayınlayan Lekolin
19 Temmuz 2023
Kategori: Araştırmalar
254 19
A A
Efrin’de Barzani Vakfının İşlerini Çeteler Yürütüyor -ÖZEL DOSYA
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

6 Şubat 2023’te Efrin bölgesinde ve özellikle Cinderesê ilçesinde meydana gelen deprem felaketinin ardından Efrin’deki Kürtlerin acısını ikiye katlayan bu acı olay hem işgalci TC hem de KDP/Barzani Yardım Vakfı için uygun bir fırsat oldu. İşgalci TC’nin aralarında Kürt Ulusal Konseyi’nin 6 taburu ve Roj Peşmergesi’nin de bulunduğu 25.000 (Suriyeli) çetenin katılımıyla imha saldırısının başlamasıyla demografik değişim planının startı verildi.

Deprem felaketinden birkaç gün sonra Barzani Yardım Vakfı konvoylar halinde şehre girdi. Şehre girmeden önce ekonomik yönden destek olacaklarını ve ÖSO çetelerinin suçlarına karşı Kürt halkını koruyacaklarını açıkladılar. Bu perspektiflerin bizzat Mesûd Barzanî tarafından verildiğine dikkat çekildi.

Bu yardım konvoyları işgal altındaki Efrin bölgesine girmesinin ardından “Musa Ahmed” adlı çete liderinin yoluyla, Kürtlere karşı suçlarla dolu bir geçmişe sahip işgalci TC’ye bağlı çetelerin liderleriyle bir toplantı yaptı. Ayrıca Sultan Süleyman Şah çete grubunun başı Ebu Emşat ve Bab şehrinde El Hamzat Tugayı’nın (IŞİD’in eski valisi) başı Seif Ebu Bekir Bolad da yer aldı. Musa Ahmed, Efrin’den ayrılmadan önce onlarla bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Barzani Yardım Vakfı, sözde “geçici hükümete” bağlı yerel meclislerden Türk istihbaratı MİT’in doğrudan talimatıyla Efrin’in merkezi başta olmak üzere Mare, Ezaz, El-Rai ve Qebaşin bölgesinde şube açma yetkisi aldı. Sözde yardım vakfı olarak adlandırılan bu kurum Rojava Özerk yönetim bölgelerinde yaklaşık altı yıldır çalışma yürütmesine rağmen resmi izin talebinde bulunmadı. Çünkü resmi olarak izin talebinde bulunursa Rojava Özerk Yönetiminin resmiyetini kabul etmiş olacaklardı. Bunun aksine TC işgali altındaki Efrin’de resmi olarak merkezlerini açıp TC ve çetelerinin Efrin’deki işgalini meşrulaştırdılar.

KDP’nin sözde yardım kurumu deprem felaketinden sonra Kürtlere yardım için geldiğini iddia etmişti. Fakat aksine yardımların sadece yüzde beşi Kürtlere verilirken diğer geri kalan tüm yardımlar çete ve ailelerine verildi. Bölgede yaşayan Türkmenler, Araplar ve Efrin’in içinden onlarca Kürt bu yardımların kendilerine değil çetelere verildiğini belgelenmiş videolarla doğrulamıştı.

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre MİT, Barzani Yardım Vakfının Efrin’de açtığı merkezlerin güvenliğini sağlamak için Sultan Murat çetelerini görevlendirdi.

KDP Barzani Yardım Vakfı yoluyla Efrin halkının Kürtlük duygularıyla oynamaya çalıştı. Efrin’e girişte Başur Kürdistan bayrağını yer yer dalgalandıran, bölgede huzur ortamının olduğunu yansotmaya çalışan ve işgalci TC çetelerini bölgedeki varlığını meşru göstermeye çalışan Barzani Vakfı bizzat Mesud Barzani’nin talimatı ve MİT direktifleriyle uzun süre önce hazırlanan kirli planı devreye koydu.

Barzani Yardım Vakfı sözde insanlık sloganının arkasına sığınan işgalci TC’nin İHH, Şexef vb. diğer kurum ve kruruluşları gibi birer istihbarat kurumudur. Bunun bir diğer örneği de insani yardım ve hayır kurumu olduğunu söyleyen ancak bunun aksine MİT’in politikaları bölgede pratiğe geçirmeye çalışan Deniz Feneri adlı işgalci TC derneğidir. Efrîn’deki yerleşim projelerini demografik değiştirmek amacıyla yine işgalci TC adına istihbarat faaliyeti yaptığı şüphesiyle ve İslam dünyasındaki yoksullara ve mağdurlara yardım kisvesi altında varlıklı Avrupalılardan para topladığı için Almanya’da yasaklanmış bir dernektir. Stockholm merkezli Nordic Network for Counter-Extremism’in 2019 tarihli bir raporuna göre bu dernek DAİŞ çetelerine destek için kullanılıyor.

Efrin’in yeniden inşası için seferber olacağını iddia eden KDP’ye bağlı Barzani sözde Yardım Vakfı TC işgalini meşrulaştırmaktan, çeteler eliyle Kürt halkına ve bölge halkına yapılan katliam saldırılarını derinleştirmekten öteye kayda değer bir adım atmış değil.

Militan RÊHAT

Kürdistan Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Etiketler: Barzani Yardım VakfıDepremEfrinİşgalci TCkürt halkıMITÖSO çeteleri
Önceki yazı

‘Lozan Kürt Halkını,Kürdistan’ı İnkar Eden Bir Anlaşmadır!’

Sonraki Haber

İşgal Ordusunun Kaza Kurbanı Askerleri

Benzer Haberler

HTŞ ve MİT Dürzilere Yönelik Saldırı Fitilini Ateşledi-ÖZEL HABER
Araştırmalar

HTŞ ve MİT Dürzilere Yönelik Saldırı Fitilini Ateşledi-ÖZEL HABER

30 Nisan 2025
TC Ateşkes Süreçlerini Askeri Hazırlık Olarak Görüyor- ÖZEL DOSYA
Araştırmalar

TC Ateşkes Süreçlerini Askeri Hazırlık Olarak Görüyor- ÖZEL DOSYA

25 Nisan 2025
Daha Fazla Filistinli Suriye’ye Yerleştiriliyor!
Araştırmalar

Daha Fazla Filistinli Suriye’ye Yerleştiriliyor!

12 Nisan 2025
Sonraki Haber
İşgal Ordusunun Kaza Kurbanı Askerleri

İşgal Ordusunun Kaza Kurbanı Askerleri

Öne Çıkan Yazılar

  • Önder APO: Çözüm İçin Kürt-Türk İlişkileri Tarihsel Olarak Anlaşılmalı

    Önder APO: Çözüm İçin Kürt-Türk İlişkileri Tarihsel Olarak Anlaşılmalı

    524 Paylaşım
    Paylaş 210 Paylaş 131
  • Tüm Egemen Güçlerin Politikalarını Şekillendiren Enerji Rekabet Alanı: Doğu Akdeniz!

    523 Paylaşım
    Paylaş 209 Paylaş 131
  • MİT’in Suriye Çölüne Geçirdiği DAIŞ’lilerin İsimleri- ÖZEL HABER

    501 Paylaşım
    Paylaş 200 Paylaş 125
  • Ortadoğu’da Stratejik Değişimler ve Statüko Çabaları- 1

    548 Paylaşım
    Paylaş 219 Paylaş 137
  • MİT Korucuları Başur Kürdistan’a Geçiriyor- ÖZEL HABER

    523 Paylaşım
    Paylaş 209 Paylaş 131

Önerilenler

PKK 12. Kongresi Başarıyla Gerçekleştirildi!

MİT’in Suriye Çölüne Geçirdiği DAIŞ’lilerin İsimleri- ÖZEL HABER

Önder APO: Çözüm İçin Kürt-Türk İlişkileri Tarihsel Olarak Anlaşılmalı

Tüm Egemen Güçlerin Politikalarını Şekillendiren Enerji Rekabet Alanı: Doğu Akdeniz!

MİT Korucuları Başur Kürdistan’a Geçiriyor- ÖZEL HABER

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç