• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Makaleler

VAMPİRLER EKRAN BAŞINDA

Yayınlayan Ari Tufan
27 Şubat 2021
Kategori: Makaleler
265 14
A A
VAMPİRLER EKRAN BAŞINDA
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

Vampir herkesin bildiği üzere filmlere, kitaplara konu olan hayal ürünü olan bir tür. Kandan beslenen bu kurgu yaratıkların temel bir özelliği daha var. Yaşamını sürdürmek için insanların kanına muhtaç vampirler, ışıktan korkuyor. AKP-MHP faşizminin TV ekranlarını doldurduğu güvenlik uzmanlarına bakınca insan aklına vampirler geliyor. Ağızlarından kan sızıyor, hep birileri ölsün onlarda bunun rantını yesin istiyorlar. Bunlar da ışıktan, gerçekten korkuyorlar tıpkı vampirler gibi. Özgürlük hareketinin gerilları karşısında tekrar tekrar bozguna uğrayıp gerçekler açığa çıkınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

Gerillanın tekniklerini de sözde stratejik planlarını da alt üst ettiği Garê operasyonu boyunca bunların hali traji komikti. Başlarda Garê’yi kontrol etmenin ne kadar önemli olduğunu, artık sıranın Kandil’e geldiğini kısa sürede bilmem ne kadar alanın kontrol altına alındığını köpüre köpüre anlatan bu şahıslar gecenin yarısında paşaları kaçışlarını açıkladıktan sonra ne yapacaklarını şaşırdılar önce. Ardından bu operasyonun zaten kısmi olduğunu söylemeye başladılar. Sonra sanki insan hayatına pul kadar değer veriyorlarmış gibi öldürdükleri esirlere ağıtlar yakmaya, onlar hakkında senaryolar uydurmaya başladılar. Sanki cepheye kendileri gelecekmiş gibi “intikam” naraları attılar. Gerçekte ise gözlerini kan bürümüş ve daha çok kan istiyorlar.

Yaşamlarını devam ettirmek için sürekli kurban arayan bu tiplerin Kürt düşmanı olması doğaları gereğidir. Zaten en fazla da Kürdün kanını istiyorlar. Katliam, suikast, soykırım bunların zihin çerçevesini oluşturan temel dinamikler. Ortak bir özellikleri daha var Kürtler katledilsin, savaş hep sürsün ama onlar hep masa başında kalsın onların sadist rüyaların başkaları gerçekleştirsin istiyorlar. Katliama yolladıkları paralı askerleri, Kürt gerilları çiçekle karşılamıyor tabi. Bu durumda da şehit edebiyatında birinci onlar. Ne de olsa savaşacak, ölecek olan onlar ya da onların çocukları değil.

Bu tiplerin eski generalden masa başı MİT ajanına kadar değişik versiyonları var. Ama ortak özellikleri katil olmaları. Hepsi katil, ellerinde Kürdün kanı var. Kimi Kürdün köyünü yaktı, işkencede öldürdü. Kimisi ihbar ederek öldürdü. Sözde komutan olanları ise erlerine yaptırdı katliamları. Savaşta yer almış olanlardan bazıları arkadaşlarının cenazelerine basarak TV starı oldu. Bu tipler artık rahat. Ekrandan ekrana koşarak rahat koltuklarda ahkam kesebilirler. Onların sözde planları ve stratejik akılları uğruna ölecek çok kişi var nasıl olsa.  Tek uzmanlıkları kan tacirliği olsa da artık “güvenlik uzmanı” unvanları var.

Yılda binlerce dolar kazanıp çocuklarını yapabilirlerse ABD’ye en kötü ihtimalle ABD kolejlerine gönderen bu insan müsveddelerinin en çok değindikleri konu da ABD’nin Özgürlük Hareketine sözde yardım ediyor olması. Asker olanlarını NATO karargahlarında ABD eğitti, MİT ajanı olanlarının sadece eğitmeni değil, uzun yıllar maaşını veren bile CİA oysa. Bunların doğruluk, tutarlılık gibi ahlaki değerlerle alakaları yok zaten onlar kan istiyor.

Vampirden başka bir şey değiller ama onlar kendilerini “vatan kurtaran aslan” sanıyorlar. TV’de ellerinde değnekle haritalarda vadi vadi, dağ dağ PKK’yi bitiriyorlar. O dağların o vadilerin ekrandaki bir el hareket gibi kolayca aşılamayacağını aslında biliyorlar. Ama kim tutar onları? Zaten çoğu 90’larda PKK’yi birkaç kez bitiren komutanlar. Onlar bitirmiş ama PKK nedense bitmemiş. Kimse sormuyorlar madem bu kadar stratejik aklınız varda iş başındayken niye bitirmediniz PKK’yi? Bu soruyu tabi ki kimse onlara sormuyor. İnsanların akılları karıştırıp bir şeyler biliyormuş gibi yapıp saçmalamaktan öteye bir şey yapmıyorlar. Ama zaten işleri bu. Özel savaş görevlisi olarak beyinleri bulanıklaştırmak temel görevleri. Yalan kimlikleri haline gelmiş durumda. Sahada kaybettikçe, gerilla planlarını tarumar ettikçe bunlar daha çok konuşuyor. Hep konuşuyorlar. Pratikte bir şey yapamadıkça ancak laf kalıyor onlara.

Her devlet topluma yalan söyler. Söyler de hiçbir devlet bu konuda TC’ye yaklaşamaz bile. TC’nin tüm temel dayanakları yalandan ibarettir. Hal boyunca yalan söylemekle görevlendirdiği kişilerin fantezi bir dünyada yaşaması da doğal oluyor. Bunlar yalandan savaş anıları da yazdılar. 2000’lerin başında Kürdistan’daki savaşla ilgili “Atma Recep din kardeşiyiz” dedirten kitaplar yazmak, belgeseller çekmek moda oldu.  

Bugünler de televizyon kanallarının vazgeçilmezi olan Abdullah Ağar ve Mete Yarar da bu dönemlerde piyasaya sürüldü. Fakat 2015’te AKP’ye tam biat ettikten sonra televizyonların baş konuğu durumuna geldiler.  Onlara Türk toplumunu yanıltma ve Kürt düşmanlığı pompalama göreve verildi. Aynı yaşta olan bu ikili 90’larda Kürdistan dağlarına geldi. Biri yani Mete Yarar, Şırnak’ı tutuşturanlardan biriydi. Diğeri ise erleri öne sürmüş kendisi karakoldan komutanlık yapıyordu. Nereden mi biliyoruz? Kendisi anılarını yazıyor da o dönem sözünü ettiği bölgelerde gerillacılık yapanlar hakikati açığa vuruyordu. Bu kof kişilikler, sözde askerler bol kepçeden atıyor, PKK’ye her yerde büyük darbeler vuruyorlar. Fakat henüz 50’lili yaşlarının başında olan bu şahıslar tekrardan silah kuşanmayı akıllarından bile geçirmiyor. Keza sadece Kürt halkının kanını değil, Türk askerlerinin de kanını içmek bu vampirlere yetiyor.

Unutmadan bu vampirlerden bir de Kürt olan var.  En garabet olanı da o. Çetiner Çetin adı. Uzun yıllar Başurê Kürdistan’da MİT ajanlığı yaptı. Sonra birden gazeteci olma görevi verildi buna. Şeflerinin verdiği bilgileri yazı diye gazetelere geçiren bu şahsı uzaktan izlediği bir işgal seferinde beş yüz metre ötesine düşen havan karşısında korkudan ne yapacağını şaşırdığı görüntülerden hatırlayabilirsiniz. Bu kadar da korkusuz olan bu cengâver bir de kendi halkına ihanet etmiş olmanın günahını yüklenmiş durumdadır.

Bu vampirlerin özgürlük mücadelesi karşısında silinip gideceği açık tıpkı onlardan öncekiler gibi fakat bu zaman boyunca televizyonlarda toplumun aklıyla oynayacaklar. Faşizme karşı mücadele aynı zamanda toplumu bu tiplerden kurtarmak için de farzdır.

Ari TUFAN

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Önceki yazı

GARÊ SALDIRSINDA ÜÇ BARZANİ VE ÜÇ AYININ ‘ÖZGÜRLEŞTİRİLMESİ’ MESELESİ

Sonraki Haber

PANDEMİ SÜRECİNDE ASKERİ HARCAMALARDA REKOR ARTIŞ

Benzer Haberler

Artan DAIŞ Saldırıları ve Şam’ın Güvenlik Açmazı
Makaleler

Artan DAIŞ Saldırıları ve Şam’ın Güvenlik Açmazı

1 Haziran 2025
Kürt Halkı PKK’yle Büyük Ulusal Ve İnsani Değerler Kazandı
Makaleler

Kürt Halkı PKK’yle Büyük Ulusal Ve İnsani Değerler Kazandı

21 Mayıs 2025
Hafıza, Umut ve Yeniden Doğuş
Makaleler

Hafıza, Umut ve Yeniden Doğuş

15 Mayıs 2025
Sonraki Haber
PANDEMİ SÜRECİNDE ASKERİ HARCAMALARDA REKOR ARTIŞ

PANDEMİ SÜRECİNDE ASKERİ HARCAMALARDA REKOR ARTIŞ

Öne Çıkan Yazılar

  • MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

    MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

    550 Paylaşım
    Paylaş 220 Paylaş 138
  • PKK 12 Kongresi’nde Alınan Tarihi Kararlar

    506 Paylaşım
    Paylaş 202 Paylaş 127
  • Ortadoğu Karmaşasında Yaşanan Ve Beklenen Önemli Gelişmeler-EDİTÖRDEN

    524 Paylaşım
    Paylaş 210 Paylaş 131
  • MİT ve HTŞ’nin DAIŞ Üzerinden Büyük Planları – ÖZEL HABER

    540 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • Kalkan: Süreç Karşılıklı Adımlarla Yürür

    533 Paylaşım
    Paylaş 213 Paylaş 133

Önerilenler

İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-1

PKK 12 Kongresi’nde Alınan Tarihi Kararlar

MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

Ortadoğu Karmaşasında Yaşanan Ve Beklenen Önemli Gelişmeler-EDİTÖRDEN

Artan DAIŞ Saldırıları ve Şam’ın Güvenlik Açmazı

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç