No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Politik Analiz
  • Makaleler
  • Haberler
  • Dizi Yazı
  • Araştırmalar
  • Kadın
  • Özgürlük Perspektifleri
  • Kim Kimdir?
5 Temmuz
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Politik Analiz
  • Makaleler
  • Haberler
  • Dizi Yazı
  • Araştırmalar
  • Kadın
  • Özgürlük Perspektifleri
  • Kim Kimdir?

Mısır’da Kritik Cuma

15 Mart 2020
in Dış Basından
A A
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

28 Ocak 2011 Cuma Saat 18:50

Tunus’tan Mısır’a sıçrayan eylemler dördüncü gününe girdi. Cuma namazı çıkışında birçok kentin meydanlarında yönetim karşıtı gösteriler düzenlendi.

Tunus’tan Mısır’a sıçrayan eylemler dördüncü gününe girdi. Cuma namazı çıkışında birçok kentin meydanlarında yönetim karşıtı gösteriler düzenlendi. Muhalefet lideri El Baradey’e tazyikli su ve copla müdahale edildi.

Mısır’da gençler öncülüğünde gıda fiyatlarının yüksekliği, yoksulluk ve yolsuzluğa karşı tepkilerle başlayan ve 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetimine karşı protestolara dönüşen gösteriler dördüncü gününde kitlesel olarak başkent Kahire ve diğer kentlerde sürüyor.
Polisin başkent Kahire’de, binlerce göstericiye plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, cop ve tazyikli su ile müdahale ettiği haberleri geliyor.
Uluslararası ajanslar, reform yanlısı muhalif lider olarak sahneye çıkan ve yandaşlarıyla bugünkü gösterilere katılan Muhammed El Baradey’in de polisin tazyikli su müdahalesine maruz kaldığını duyurdu.

Baradey’e müdahale

Bildunterschrift:

AP ajansı, korumak için El Baradey’i kuşatan yandaşlarının bazılarına polisin copla müdahale ettiğini kaydetti.
Mübarek yönetimine karşı sloganlar atan göstericilerin de polise taş atarak karşılık verdiği haber veriliyor.
Aralarında Süveyş’in bulunduğu diğer kentlerdeki gösterilere de polisin müdahale ettiği yönünde haberler bulunuyor.
Bu arada, El Cezire televizyonu, göstericilerin cumhurbaşkanlığı yakınında toplanmaya başladığını duyurdu.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  

BM genel sekreterinden çağrı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Mısır’da internet erişiminin kesilmesinin ifade özgürlüğü ilkelerine aykırı olduğunu söyledi. Ban Ki-Moon, Tunus, Yemen ve Mısır’daki protestoları yakından takip ettiğini belirterek, liderlere yeni şiddet olaylarından kaçırmaları çağrısında bulundu. Ban, liderlerin, ülkelerindeki durumları, halklarının “meşru endişelerini” gidermek için bir fırsat olarak görmeleri gerektiğini ifade etti.

İnternet kesildi

Mısır’da gösteriler öncesi internet kesildi. Mısır’daki büyük servis sağlayıcılardan biri, dün yerel saatle 12.30’dan sonra internet trafiğinin durduğunu bildirdi. Kullanıcılar da internet ve cep telefonu mesaj servislerine giremediklerini söyledi.
Bazı vatandaşlar internete hiç giremediklerini söylerken, bazıları Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine giriş bulunmadığından şikayet etti.-DeutscheWelle

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Tags: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Share202Tweet127
Previous Post

Güney Kürdistan’da Dev Doğalgaz Yatağı Bulundu

Next Post

AKP Polisinin Gaz Bombası Yine Can Aldı

Lekolin

Lekolin

RelatedPosts

Dış Basından

HRW: Türkiye Destekli Çetelerin İhlalleri Devam Ediyor

by Lekolin
14 Mayıs 2025
0
1.4k

İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW) bugün yaptığı açıklamada, Türk devletinin destekli...

Read more

The Cradle Dergisi: Şengal Kasabı Mesud Barzani

28 Temmuz 2024
1.7k

Faşist AKP’nin Seçim Darbesi Dünya Basınında

3 Nisan 2024
1.5k

TC, HTŞ’ye Karşı ÖSO Çetelerini Yeniden Yapılandırıyor

14 Şubat 2024
1.5k

Michel Rubin Barzani İçin Neden Korkak Dedi?

26 Ocak 2023
1.7k
Next Post

AKP Polisinin Gaz Bombası Yine Can Aldı

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi