• Turkish
  • العربية
  • Mal
  • Nûçe
  • Tişt
  • Lêkolîn
  • Analîza Siyasî
  • Rastiyên MIT
  • Hemû beş
    • Anketler
    • Anons
    • Röportaj
    • ji edîtorê
    • Herêmparêzî
    • Abor
    • Jin
    • Ciwanan
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Dîrok û Zimanê Kurdistanê
    • Kî ye?
    • Daxuyaniyên Çapemeniyê
    • Hilbijartinên Çapemeniyê
    • Kronolojî
    • Belge
    • Series Text
    • Ji xwendevan
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Mesajên Belaş
    • Teknolocî
    • Rastiyên MIT
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Mal
  • Nûçe
  • Tişt
  • Lêkolîn
  • Analîza Siyasî
  • Rastiyên MIT
  • Hemû beş
    • Anketler
    • Anons
    • Röportaj
    • ji edîtorê
    • Herêmparêzî
    • Abor
    • Jin
    • Ciwanan
    • Ji Çapemeniya Derve
    • Dîrok û Zimanê Kurdistanê
    • Kî ye?
    • Daxuyaniyên Çapemeniyê
    • Hilbijartinên Çapemeniyê
    • Kronolojî
    • Belge
    • Series Text
    • Ji xwendevan
    • Perspektîfên Azadiyê
    • Mesajên Belaş
    • Teknolocî
    • Rastiyên MIT
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Beşên Gotarên

Devrimci Tutsakların Katili R.T. Erdoğan ve Devlet Bahçeli’dir

Yayınlayan Cemal Şerik
29 Kasım 2020
Kategori: Gotarên
309 16
A A
1 Mayıs Kutlu Olsun!
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın
FacebookX

Zindanlarda tutulan tutsaklar içerisinde Corona Virüse yakalananların sayısında hızla bir artış yaşanmaktadır. Bunun asıl nedenini de AKP-MHP faşist diktatörlüğünün zindanlara yönelik uygulamakta olduğu özel kirli savaş politikaları oluşturmaktadır.

Corona Virüsün yaygınlaşarak salgın haline geldiği ve acil önlemlerin alınmasına dair kararların alındığı bir süreçte AKP-MHP faşist diktatörlüğü tarafından ‘ceza-infaz yasasında’ yapılan düzenlemelerle cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü olanların tahliyeleri gündeme gelmişti. Ancak yapılan bu yasal düzenlemeden siyasal nedenlerle zindanlara alınan sosyalist, devrimci, demokrat tutsaklar yararlandırılmamıştı. Hatta bununla yetinilmediği gibi devrimci siyasal tutsakların yaşam koşulları daha da ağırlaştırılmış, her türlü mikrobik, salgın hastalıklara yakalanmaları için uygun koşullar yaratılmış, hasta olanlar da ağırlaştırılan yaşam koşullarında, ölümle baş başa bırakılmışlardı.

Koğuşlara kapasitesinin üzerinde olan sayıda tutsaklar doldurulmuş, ham yaşamsal hem de temizlik için temel ihtiyaçlardan olan su kısıtlamaları başlatılmış, sterilize edici temizlik losyonları, dezenfekte edici ilaçlar, sprey, sabun, maske vb.ler verilmemiş, duyulan ihtiyaç malzemelerini isteyen tutsaklara da kantinin yolu gösterilmişti. Bunların bir sonucu olarak da bir anda yüzlerce tutsak Corona virüse yakalanmış ve yaşamlarını kaybedenler olmuştu.

Zindanlarda yaygınlaşan Corona virüs salgını sadece tutsaklarla, tutulanlarla da sınırlı kalmadı. İçlerinde Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca’nın da olduğu zindanlara yeni alınan tutsaklara da Corona virüs bulaştırıldı. Bu şekilde şimdi zindanlarda yüzlerce tutsak yakalandığı Corona Virüs’ten son nefesini vermeyi bekler bir hale getirildi.

AKP-MHP faşist diktatörlüğünün Corona Virüs salgınına dair politikası çok nettir ve bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmamalıdır. Dünya genelinde Corona Virüs salgınını insanlığın varlığını ilgilendiren bir tehdit olarak kabul edip, ona göre tedbirler alınırken, AKP-MHP faşist diktatörlüğü bunun aksi bir tutum içerisine girmiştir. Tabiri caizse Corona Virüs salgınını ‘tanrının bir lütfu’ olarak görmüştür. Bundan yola çıkarak da Corona Virüs salgınını Türkiye, Kürdistan toplumlarının tek tip insan yaratma stratejisinin pratikleştirilmesinde bulunmaz bir fırsat olarak görmüştür. Sessiz, kimsenin çıkmadığı sokaklarda tam bir hakimiyet kurmuş, insanları evinden çıkamaz hale getirerek toplumu cendere  altına almıştır. Gösteriler, toplu etkinlikler yasaklanmış, sosyal ilişkiler sınırlandırılarak iki insanın bir araya gelmesi engellenmiştir. Faşist yasaları, kararnameleri birbirinin ardı sıra çıkarmış, iğneden ipliğe varıncaya kadar her şeye sürekli olarak zam yapılmıştır. Bakur, Rojava, Başur, Rojhilat Kürdistan’da soykırımcı, sömürgeci-faşist saldırılar yoğunlaştırılmıştır. Suriye, Irak, Libya, Dağlık Karabağ vb. gibi ülkelere, coğrafyalara yönelik yürüttüğü işgal saldırılarına hız kazandırılmıştır.

Bu fırsatçı yaklaşımın bir parçası olarak zindanlarda da benzeri politikaları devreye konulmuştur. Öyle ki, Corona virüs salgınının zindanları tehdit altına aldığı bir süreçte, o zamana kadar olmadık sayıda tutsağın; hastalık vb. nedenler sonucunda yaşamını kaybetmiştir. Daha açık ve doğrudan ifadeyle zindanlarda katliam başlatılmıştır. Devrimci tutsakların Corona Virüse yakalanması için faşist şef Kenan Evren’in tutsak devrimcileri kastederek ‘asmayalım da, besleyelim mi’ sözünün gerekleri yerine getirilmeye başlanılmıştır.

AKP-MHP faşist diktatörlüğünü, önceki yıllarda seçimle iktidar koltuğuna oturmuş olan partilerin devleti idare etme yöntemleriyle birbirine karıştırmamak gerekmektedir. AKP ve MHP oluşum itibarıyla kontrgerillanın yer üstü siyasal örgütlenmeleri olarak kurulmuşlardır. Bu partilerin başında olan R.T. Erdoğan ve Devlet Bahçeli gerçeği dikkatli bir şekilde ele alındığında bu çok daha net bir şekilde görülecektir. R.T. Erdoğan ve Devlet Bahçeli; sosyalistlere, devrimcilere, demokratlara, yurtseverlere karşı saldırılarda kullanılarak ‘siyaset’de yer verilen unsurlardır. 1960’ların sonlarına doğru Türkiye’de üniversiteli devrimci gençliğe yönelik başlatılan saldırılarda ilk cinayeti işleyenlerin AKP’nin kuruluşunda R.T. Erdoğan’la birlikte yol arkadaşlığı yapanların olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu konuda yayınlanmış kitaplar bulunmaktadır. Devlet Bahçeli’nin geçmişi ise ‘tencere dibi kara …’ misali R.T. Erdoğan’dan daha ‘kara’dır. Ellerinde 1970’li yıllarda işlenen, katledilen sosyalistlerin, devrimcilerin, demokratların, aydınların, işçilerin, emekçilerin kanı vardır.

Şimdi bunlar birlikte TC Devleti’ni yönetmektedirler. Soykırımcı, işgal saldırılarının, işlenen cinayetlerin, gerçekleştirilen katliamların kararlarını birlikte almakta ve uygulanmak üzere talimat vermektedirler. Çıkarılan faşist kararnameleri birlikte hazırlayarak, halkı sefalete, cebre eden bir yaşama mahkum etmişlerdir. Zindanlarda devrimci tutsakları ‘asmayalım da besleyeli mi’ diyerek zulüm ve baskı altında tutarak katiline neden olanlarda bunlardan başkası değildir. Faşisttirler, halk düşmanlarıdırlar. Oturdukları iktidar koltuğundan aldıkları güçle toplumu iliklerine kadar sömürmekte ve nefes alamaz hale getirmişler. Kürdistan ve Türkiye’yi birer zindan haline getirmişlerdir. ’Tanrının lütfu’ olarak gördükleri Corona Virüsü de Kürdistan ve Türkiye halklarına karşı yürüttükleri topyekun özel-kirli savaşının en etkili, imha edici bir silahı olarak kullanmaktan geri kalmamışlardır. Corona Virüsle, Kürdistan ve Türkiye zindanlarında işenen cinayetler, yaşanan katliamda bundan başka bir şey değildir. Faşist şef R.T. Erdoğan ve D. Bahçeli’nin insanlığa, halka ve devrimcilere, demokratlara karşı işledikleri suçlardır.

Cemal ŞERİK

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

 

 

 

 

Önceki yazı

HOŞENG OSO GERÇEK BİR YAZAR MI? YOKSA KİRALIK BİR KALEM Mİ?

Sonraki Haber

R.T. Erdoğan’ı Halkın Önüne Çıkarmak

Benzer Haberler

Mudaxeleyek Têgehî Di Rastiya Kurdan De: Rastiya Judenrat û Wêdetirê Mêtîngeriyê – 1
Analîz Siyasî

Mudaxeleyek Têgehî Di Rastiya Kurdan De: Rastiya Judenrat û Wêdetirê Mêtîngeriyê – 1

8 Haziran 2025
Bê Desthilatî û Bê Pere Bi Sosyalîstî Jiyankirin-2
Analîz Siyasî

Bê Desthilatî û Bê Pere Bi Sosyalîstî Jiyankirin-2

7 Haziran 2025
Wêrekiya Di Navbera Kongreya Yekem û 12’an De Heman Wêrekî Ye
Analîz Siyasî

Wêrekiya Di Navbera Kongreya Yekem û 12’an De Heman Wêrekî Ye

18 Mayıs 2025
Sonraki Haber
TÜRK ÖZEL SAVAŞ REJİMİNİN SON DURUMU VE OLASI GELİŞMELER

R.T. Erdoğan’ı Halkın Önüne Çıkarmak

Öne Çıkan Yazılar

  • Bê Desthilatî û Bê Pere Bi Sosyalîstî Jiyankirin-2

    Bê Desthilatî û Bê Pere Bi Sosyalîstî Jiyankirin-2

    494 Paylaşım
    Paylaş 198 Paylaş 124
  • Mudaxeleyek Têgehî Di Rastiya Kurdan De: Rastiya Judenrat û Wêdetirê Mêtîngeriyê – 1

    494 Paylaşım
    Paylaş 198 Paylaş 124
  • MÎT Hêzek Taybet Di Nav Firqeya 66’emîn û 86’emîn De Ava Dike – NÛÇE TAYBET

    503 Paylaşım
    Paylaş 201 Paylaş 126
  • MÎT û Parastîn Xetek Leşkerî ya “Yek Laş” Ava Dikin – ANALÎZA NÛÇEYAN

    535 Paylaşım
    Paylaş 214 Paylaş 134
  • Bê Desthilatî û Bê Pere Bi Sosyalîstî Jiyankirin – 1

    494 Paylaşım
    Paylaş 198 Paylaş 124

Önerilenler

Mudaxeleyek Têgehî Di Rastiya Kurdan De: Rastiya Judenrat û Wêdetirê Mêtîngeriyê – 1

Bê Desthilatî û Bê Pere Bi Sosyalîstî Jiyankirin-2

Bê Desthilatî û Bê Pere Bi Sosyalîstî Jiyankirin – 1

MÎT Hêzek Taybet Di Nav Firqeya 66’emîn û 86’emîn De Ava Dike – NÛÇE TAYBET

Planên Qirêj ên MÎT û Çeteyan Ji bo Nevegera Efrîniyan Berdewam Dike – NÛÇE TAYBET

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç

Add New Playlist