HABER MERKEZİ- İşgalci Türk devletinin Efrin’i işgalinden sonra türemeye başlayan paravan örgüt ve derneklerden, İHH bağlantılı Mit direktifli Şexef derneği Efrin merkezi başta olmak üzere TC işgali altındaki bölgelerde istihbarat faaliyeti yürütmektedir.
İşgalci Türk devletinin Efrin’i işgalinden sonra türemeye başlayan paravan örgüt ve derneklerden, İHH bağlantılı Mit direktifli Şexef derneği Efrin merkezi başta olmak üzere İdlib, Cerablus ve Ezaz gibi TC işgali altındaki bölgelerde istihbarat faaliyetiyi yürüttüğü öğrenildi.
Kürdistan’ın dört parçasında işgal ettiği alanlarda kurduğu dernek ve örgütlenmelerle işgal zeminini kalıcılaştırmaya çalışan sömürgeci, soykırımcı TC devleti Kuzey Suriye ve Rojava’da da aynı yönteme başvurarak kurduğu Şexef derneğinin nerelerde ve nasıl örgütlendiği, kimler tarafından yürütüldüğünü, asıl faaliyelerinin neler olduğunu ve İHH paravan örgütü ile ilişkini özel haber dosyamızda mercek altına alacağız.
Lekolin.org olarak edindiğimiz bilgilere göre, TC işgali altındaki Efrin merkezinde kurulan Şexef derneği resmi bir kimliğe sahip olmayıp TC işgali altındaki bölgelerde okul ve üniversitelerde MİT’in direktifleriyle istihbarat, düşürme ve ajanlaştırma faaliyetleri yürüttüğü öğrenildi.
Yine edinilen bilgilere göre Derneğin başkanı Ekrem El Hemsî olup MİT talimatlarına göre hareket eden 60 üyesi bulunmaktadır. MİT’in direktifleriyle gizli bir şekilde okullarda ve üniversitelerde konumlanan bu üyeler Efrin, İdlib, Ezaz ve Cerablus bölgelerinde aktif bir şekilde istihbarat faaliyetleri yürütmektedir.
İSTANBUL’DAN FİNANSE EDİLİYOR
TC işgali altındaki bölgelerde faaliyet yürüten Şexef derneğinin İstanbul merkezli finanse edildiği öğrenildi. Konumladığı bölgelerde kendisini bir düşünce kuruluşu olarak maskeleyen Şexef derneği okullarda ve üniversitelerde istihbarat, düşürme ve ajanlaştırma faaliyetleri yürütmektedir.
Güvenilir kaynaklardan teyit ettirdiğimiz bilgilere göre paravan örgüt olan Şexef derneğinin merkezi Ezaz olup derneğe bağlı gizli birimlerin Efrin’e bağlı Reco ve Şera ilçelerinde faaliyet yürüttüğü bildirildi. TC işgali altındaki bu bölgelerde istihbarat faaliyetlerinin yanında askeri eğitimlerin de verildiği ifade edildi.
DRON EĞİTİMİ VERİLİYOR
MİT direktifleriyle hareket eden Şexef derneği İstihbarat, düşürme ve ajanlaştırma faaliyetlerinin dışında ağına düşürdüğü gençlere Dron uçurma eğitimi de vermektedir.
Elde edilen bilgilere göre Mûder Feyad adındaki MİT elemanı Reco ve Şera bölgesinde düşürdüğü ve ajanlaştırdığı 20 kişilik öğrenci grubuna Dron uçurma eğitimi vermektedir. 3 ay süreceği öğrenilen eğitimin 2. ayına girdiği bilgisine ulaşıldı.
ALTI AYDA BİR SAYIM ALINIYOR
Derneğe üye olan kişilerin sayımı 6 ayda bir alındığını ve bu sayımlardan sorumlu kişinin Şebah Hafêz adındaki MİT elemanı kadın olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Şebah Hafêz adındaki kadın derneğe üye olanların maaş dağılımından da sorumlu.
Henüz resmi bir kimliği olmayan Şexef derneği gizli bir şekilde yürüttüğü istihbarat faaliyetlerini MİT’in bir diğer paravan örgütü olan İHH derneğiyle ortaklaşa yürütmektedir.
YARDIM KURULUŞU MASKELİ İHH
Suriye başta olmak üzere Türk devletinin El Kaide/DAİŞ/EL Nusra artığı çete gruplarını yanına alarak savaşa giriştiği tüm ülkelerde insani yardım maskesiyle ortaya çıkan İHH, bulunduğu her yerde DAİŞ gibi radikal çete gruplarına yaptığı destekle tanınıyor. Suriye’de Efrin, Ezaz, Bab El-Hewa, Bab El-Selam, Cebel Türkmen gibi Türk devleti ve çete gruplarının işgali altında bulunan bölgelerde merkez kuran İHH, yıllarca DAİŞ çetelerinin Türkiye’den Suriye’ye geçişini koordine etti. Suriye’de insanlık dışı saldırılarda bulunan ve ardından QSD’nin operasyonlarında yakalanan onlarca DAİŞ üyesi, kendilerini İHH yeleği giyen kişilerin Suriye’ye geçirdiğini itiraf etmişti. Söz konusu DAİŞ çete üyelerinin itirafları birçok basın kuruluşunda da yer almıştı.
DAİŞ’Lİ KADINLAR İHH-DAİŞ İLİŞKİSİNİ İTİRAF ETMİŞTİ
Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, 20 Mayıs’ta Hol Kampı’dan işgal altındaki bölgelere kaçmaya çalışan Fas ve Rusya asıllı 7 kişilik (kadın ve çocuk) DAİŞ’li aileleri Minbic’de yakalamıştı.
Kaçırılma girişimine ilişkin sahte isim kullanan Fatîma Zehra Tilêwan yardım maskeli MİT direktifli İHH’nin DAİŞ ile olan ilişkisini itiraf etti.
Fatîma Zehra Tilêwan, parayı nasıl bulduklarına ilişkin de, kamptan kaçmaları için Türk devletine bağlı olan İHH örgütünün parayı temin ettiğini, kamptaki kadınların DAİŞ örgütünün bulunduğu bölgeye ulaşmalarını sağlamak için kaçakçı bulmalarına ve para temin etmelerine yardımcı olduğunu söyledi.
Fatîma, bununla Türk devletinin Suriye’de işgal ettiği bölgelere işaret etti.
Faslı olan Îman El-Mehrîr adındaki bir diğer kadın ise kamptan kaçmalarına ve işgal edilen bölgelere ulaşmalarını sağlamaya çalışan kuruluşlardan birinin İHH olduğunu söyledi.
Gerçek faaliyetlerini ortaya koyduğumuz bu dernek yakından araştırılıp, yapılan faaliyetleri göz önünde bulundurulduğunda MİT’in sivil kuruluşlar adı altında oluşturduğu Şexef, İHH ve Şafak derneği vb. paravan örgütlerin özel savaş politikaları çerçevesinde istihbarat ve ajanlaştırma faaliyeti yürüttüğü, yardım maskesi altında bölgede cihadist çeteleri finanse ettiği teyit edilmiştir.
Fırat ALİ
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi