KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Efrin’de MİT ve ENKS’nin Ortak Yürüttüğü Kirli Çalışma- Özel Haber

9 August 2021
Kategori: Haberler
291 3
1.6k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

HABER MERKEZİ- Sömürgeci Türk devleti güdümündeki çete gruplarıyla 2018 yılından beri işgal ettiği Efrin’nin demografyasını değiştirmeye devam ederken, MİT kalan Kürtleri de TC hakimiyetine almak için ENKS ile ortak yürüttüğü kirli bir çalışma başlattı.

Sömürgeci Türk devleti işgal ettiği Efrin’de işlediği insanlık ve savaş suçlarını perdelemek ve bölgede kalan Kütleri kendi denetimine almak için Temmuz ayının başında MİT’in direktifleri ve işbirlikçi ENKS’nin eliyle kirli bir çalışma başlattığı öğrenildi.

Lekolin.org olarak edindiğimiz bilgilere göre MİT, Efrin’de Ulusal Özgürlükçü Hareket (Tecemül El Watani El Ehrar Efrin) isimli bir oluşum kurdu. MİT ve ENKS’nin ortaklaşa kurduğu bu oluşumun görevlerinden birinin de ENKS ve Türkiye arasındaki ilişkiyi sağlamak olduğu öğrenildi.

Oluşumun yönetici kadrolarının çoğunluğu ENKS’li Kürtlerden oluşurken; bu yöneticilerden Eli Sino ve Aras Alo Almanya’da, Ebu Rêber’in ise Türkiye’de yaşadığı belirtildi.

YARDIM KOMİTESİ ADIYLA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

MİT ve ENKS’nin ortaklaşa kurduğu bu oluşumun Efrin bölgesinde kendisini sosyal sorunları çözen, halka destek veren bir yardım komitesi olarak tanıttığı öğrenildi. Bu komitenin Efrin’deki sivil askeri her kesime ulaşma hedefinde olduğu ve özellikle de Kürtlerin çoğunlukla yaşadığı bölgelerde çalışma yürüttüğü ifade edildi.

Yine edindiğimiz bilgilere göre, Yardım Komitesi maskesiyle kurulan oluşumun içerisinde MİT’e bağlı kıdemli üyeler de yer almaktadır. Genel anlamda bu oluşum içerisinde Avrupa, Efrin ve Türkiye’den 50 kişinin yer aldığı belirtildi.

Ayrıca bölgedeki kirli çalışmalarını rahat bir şekilde yürütmek için tüm üyelerin yer aldığı bir Whatsapp grubunun kurulduğu ifade edildi.

ENKS EFRİN’DE SAYISINI ARTTIRDI

Bu oluşumun kurulmasıyla birlikte ENKS’nin harekete geçtiği, Efrin merkezi başta olmak üzere birçok ilçede sayısını arttığı öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre Efrin’e bağlı Şiyê ilçesinde daha önce sayıları 7 iken bu oluşumun kurulmasıyla birlikte ENKS’nin bölgedeki sayısını 40’a yükselttiği öğrenildi. Bölgedeki Kürt gençlerini kendilerine çekerek MİT ile ortaklaşa kurduğu bu oluşma dahil etmeye çalıştığı belirtildi.

Güvenilir kaynaklarımız ENKS’nin bu oluşuma dahil olmasındaki asıl amacın Efrin bölgesindeki varlığını güçlendirmeyi ve işgalci TC’nin Efrin’deki insanlık suçlarını saklamasına ve işgalini meşrulaştırmasına destek olmayı hedeflediğini belirtti.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Paylaş229Paylaş143
Önceki yazı

Faşist İktidarın Yeni Saldırı Dalgası

Sonraki Haber

Barzani ve KDP İhanet Sosyolojisi

Son HABERLER

Haberler

‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

Yayınlayan Lêkolîn
20 July 2026
0
1.4k

Hareket Yönetimi, “Rêber Apo ile...

Daha fazla okuDetails

KCK: Rojava Halkımız Kazanımlarını Rêber Apo Çizgisinde Koruyup Geliştirmesini Bilecektir!

19 July 2026
1.4k

MİT’in İran İle İş birliği Ve Aşiretler Üzerindeki Planları- HABER ANALİZ

16 July 2026
1.6k

KCK: 14 Temmuz Direnişçilerinin Özlemlerini Gerçekleştireceğiz!

13 July 2026
1.5k

Öne Çıkan Yazılar

  • MİT ve Parastin’ın Yeni Ajan Ağını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    844 Paylaşım
    Paylaş 338 Paylaş 211
  • MİT’in İran İle İş birliği Ve Aşiretler Üzerindeki Planları- HABER ANALİZ

    566 Paylaşım
    Paylaş 226 Paylaş 142
  • Emperyalist Komploya İlişkin Bazı Notlar

    12818 Paylaşım
    Paylaş 5127 Paylaş 3205
  • TC Savaş Suçu İşlemeye Devam Ediyor!- ÖZEL DOSYA

    12755 Paylaşım
    Paylaş 5102 Paylaş 3189
  • İşgalci TC Okulları DAİŞ Eğitim Merkezine Dönüştürdü-ÖZEL HABER

    12616 Paylaşım
    Paylaş 5046 Paylaş 3154

‘Önderliğinden Savaşçısına Kadar Demokratik Siyasete Katılımı Sağlayacak Bir Yasa Çıkarılmalı’

KCK: Rojava Halkımız Kazanımlarını Rêber Apo Çizgisinde Koruyup Geliştirmesini Bilecektir!

19 Temmuz Devrimi: Bir Halkın Hafızası, Kazanımları ve Geleceğe Dair Dersler

Demirtaş: Önder Apo’nun İçinde Olmadığı Her Türlü Gelişmeyi Kuşkuyla Karşılarız

Kalkan: Barışın Kilit Noktası İmralı, Siyasetin Önü Açılmalı

MİT’in İran İle İş birliği Ve Aşiretler Üzerindeki Planları- HABER ANALİZ

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç