KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Gizli Hücreler Harekete Geçme Talimatı Aldı- ÖZEL HABER

HABER MERKEZİ- Kürt kazanımları tasfiye etmek için kirli faaliyetlerini devam ettiren MİT ve HTŞ istihbaratı, Rojava’da kurduğu gizli hücreleri harekete geçirdi.

17 June 2026
Kategori: Haberler, MİT Gerçekleri
266 8
1.5k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

Geçici Şam hükümeti ve QSD arasında 29 Ocak’ta imzalanan anlaşma tüm engellere rağmen ağır aksak uygulanmaya devam ederken MİT ve HTŞ istihbaratı Kürt kazanımlarını tasfiye etmek ve daha fazla taviz koparmak için sahada harekete geçti. MİT’in Siwar Eleşeyîr adı altında DAIŞ ile ortaklaşa oluşturduğu kontra güçlere ek olarak Qamişlo ve Hesekê başta olmak üzere Rojava’da gizli hücreler kurduğunu belirtmiştik.

Bununla sınırlı kalmayan MİT ve HTŞ istihbaratının bölgede kaos çıkarıp, fitne yayarak saldırı zemini hazırlamak için daha önce temelini attığı gizli hücreleri harekete geçmeleri için talimat verdiği öğrenildi. Lekolin.org sitesi olarak kaç grubun oluşturulduğunu, kimlerden oluştuğunu, bulunduğu bölgeleri ve görevlerini detayları ile birlikte sizlerle paylaşıyoruz.

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Til Berak bölgesinde 5 grup fiilen faaliyete geçmiş durumda. Bu gruplar, QSD, YPG ve YPJ komutanlarını ve yetkililerini, iç güvenlik güçlerini (Asayiş) ve bazı siyasi şahsiyetleri hedef alacak saldırılar düzenlemeyi amaçlıyor. Kaynaklarımıza göre bu gruplar doğrudan Türk istihbarat subayları ve HTŞ istihbarat servisi tarafından yönlendiriliyor.

Hatırlanacağı üzere sitemiz Lekolin.org 18 Mayıs 2026 tarihli özel Haber’de MİT ve HTŞ’nin Qamişlo, Til Hemis ve Hesekê’de istihbarat faaliyeti yürütmeleri için oluşturduğu gizli ağı deşifre etmişti.

Edinilen bilgilere ve kurulan yapıya göre gruplar şu şekildedir:

1.Grup: Bu grubu, Til Berak nahiyesine bağlı Til Qasir köyünden İsmail Berî el-Mahmud adlı çete yönetiyor. El-Bu Hatab aşiretine mensuptur. Grupta kendisi için çalışan yaklaşık 20 kişi bulunuyor. İsmail, “Siwar Eleşeyîr” (Aşiret Süvarileri)  adı altında faaliyet gösteriyor.

Mahmud yaklaşık bir ay önce Şam’a giderek “Ebu Musab” kod adlı bir kişiyle görüştü. Bu kişi HTŞ istihbaratı ve Türk istihbaratı (MİT) ile bağlantılıdır. Edindiğimiz bilgilere göre yapılan görüşmede, kurulan hücrelerin Asayişe bağlı güvenlik noktalarına saldırmak ve güvenlik güçlerine suikast düzenlenmesi kararı alındı.

MİT ve HTŞ istihbaratı tarafından görevlendirilen Mahmud saldırıların planlanmasından ve yürütülmesinden sorumlu. Her saldırı için büyük miktarda para aldığı bilgisine ulaşıldı. Daha önce de gece yapılan saldırılar ve diğer faaliyetler karşılığında gruptaki çete başına 300 dolar verdiği öğrenildi.

2.Grup: Tel el-Faris ve Esker köylerinde yaşayan kişilerden oluşuyor. Grup liderleri El Eli kod aldı El-Ayyaş ve Ebu Kurdo kod adlı Ahmed Newaf el-Merdû’dur.

Grup liderleri El-Bu Hatab aşiretine mensuptur. Til Berak’ta Hattap lakaplı El Meyzer adlı çete tarafından yürütülen birim ile ortaklaşa faaliyet yürüttükleri öğrenildi. Grup 15-20 kişi arasındadır. Edinilen bilgilere göre ellerinde, ferdi tüfekler, havan mermileri ve diğer ateşli silahlar yer alıyor.

3.Grup: Bu grup El-Maamira ve El-Bu Hatab aşiretlerine mensup çetelerden oluşuyor. Önde gelen üyeleri: Ali el-Münis ve El-Koç kod adlı Ahmed Elrizaq Ebdo’dur.

Til Berak içinde aktif faaliyet yürütmektedirler. Hattab lakaplı El Meyzer tarafından denetleniyor. Grup yaklaşık 15 kişi; aralarında Seyf Atallah ve El-Bu Hatab aşiretinden İsa adlı çete de yer almaktadır. Belirtilen bu iki kişi bizzat suikast saldırıları ile görevlendirilmişler. Hattab’a bağlı Til Berak’taki grupta yer alan çetelerin sayısının 30’u aştığı öğrenildi.

4.Grup: Tel el-Hamdi ve Şems köylerinde yaşayan unsurlardan oluşuyor. Grup liderleri Ebu Beşar kod adlı Eli Mustafa Haluş ve oğlu Beşar’dır. El-Bu Hattab aşiretine mensuplar. Grupta yer alanların sayısı 15-20 kişi arasındadır. Gelişmiş silahlara ve dronelere sahipler. Grup doğrudan Şam’daki Genel Güvenlik Teşkilatı ile bağlantılı olup talimatları direkt HTŞ istihbaratından almaktadır.

5.Grup: Bu grup; Serêkaniye’nin Umm el-Rus bölgesinde, Medine ve Dawudiye köylerinde aktif faaliyet yürütmektedirler. Grub içinde aktif rol alanlar El Cadde aşiretinden olan Ebu Sebu kod adlı Abdusselam Ali’nin oğullarından oluşuyor. Aynı şekilde kardeşi Read da bu grupta yer almaktadır. Grup içinde 15 kişi yer almaktadır. Gruba liderlik eden Ebu Sebu’nun şu anda Serêkaniyê’de yaşadığı ve bizzat MİT’e çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre bu gruplar, aşiret ileri gelenleri ve şeyhlerini faaliyetleri için paravan olarak kullanıyor. Til Berak’ta Rojava Özerk Yönetimine karşı protesto etkinlikleri ve yürüyüşler organize ediyor, yerel gençleri mevcut yönetime karşı kışkırtıyorlar.

Sitemiz Lekolin.org’un 14 Mart 2026 tarihli Haber Analiz’de deşifre ettiği Til Berak, Til Hemis ve Hesekê’nin güney kırsal bölgelerinde sözde Siwar Eleşeyîr hücrelerinin de yoğun hareket halinde olduğu öğrenildi. Bu yapılar QSD kontrolündeki bölgelerde kargaşa yaratmayı, asayiş noktalarına saldırılar düzenlemeyi ve Kürt-Arap çatışması tetiklemeyi hedefliyor. Türk istihbaratı (MİT) ile HTŞ içerisinde MİT ile bağlantılı olan yetkililerin koordinasyonunda DAIŞ ve SMO çeteleri, “aşiret ordusu” kisvesi altında örgütleniyor. Bu çerçevede hem yerel aşiret gençleri silah altına alınıyor hem de eski DAIŞ çeteleri sivil kıyafetlerle bölgeye sızdırılıyor.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Paylaş213Paylaş133
Önceki yazı

Toplumsal Aklın Bireysel Akıldan Farkı ve Kurumsal Önemi-1

Son HABERLER

Haberler

Aşme Köyünde Yaşananların Perde Arkası- ÖZEL HABER

Yayınlayan Lêkolîn
12 June 2026
0
1.6k

Bilindiği üzere 10 Haziran günü...

Daha fazla okuDetails

Önder Apo: Demokratik Entegrasyonunun Şah Damarı Yerel Demokrasidir

8 June 2026
1.5k

Irak ve Suriye’de DAIŞ’in TC Destekli Dönüşü- HABER ANALİZ

5 June 2026
1.7k

ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

3 June 2026
1.7k

Öne Çıkan Yazılar

  • Gizli Hücreler Harekete Geçme Talimatı Aldı- ÖZEL HABER

    533 Paylaşım
    Paylaş 213 Paylaş 133
  • Irak ve Suriye’de Kürtlere Yönelik Stratejik Tehditler

    567 Paylaşım
    Paylaş 227 Paylaş 142
  • Toplumsal Aklın Bireysel Akıldan Farkı ve Kurumsal Önemi-1

    516 Paylaşım
    Paylaş 206 Paylaş 129
  • Aşme Köyünde Yaşananların Perde Arkası- ÖZEL HABER

    554 Paylaşım
    Paylaş 222 Paylaş 139
  • Demokratik Komünal Toplum Manifestosu- Bölüm 2

    516 Paylaşım
    Paylaş 206 Paylaş 129

Gizli Hücreler Harekete Geçme Talimatı Aldı- ÖZEL HABER

Toplumsal Aklın Bireysel Akıldan Farkı ve Kurumsal Önemi-1

Demokratik Komünal Toplum Manifestosu- Bölüm 2

Irak ve Suriye’de Kürtlere Yönelik Stratejik Tehditler

Karayılan: Önder Apo Özgür Olmalı ve Kürt Halkının Varlığı Yasallaşmalı

Aşme Köyünde Yaşananların Perde Arkası- ÖZEL HABER

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç