• kurdî
  • العربية
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haber
  • Makale
  • Araştırma
  • Politik Analiz
  • MİT Gerçekleri
  • Tüm Bölümler
    • Anketler
    • Duyurular
    • Röportaj
    • Editörden
    • Ekoloji
    • Ekonomi
    • Kadın
    • Gençlik
    • Dış Basından
    • Kürdistan Tarihi ve Dili
    • Kim Kimdir?
    • Basın Bültenleri
    • Basından Seçmeler
    • Kronoloji
    • Belge
    • Dizi Yazı
    • Okuyucudan
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Serbest Yazılar
    • Teknoloji
    • MİT Gerçekleri
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa Bölümler Gençlik

Tuncel’e Bilgi Üniversitesi’nde Öğrenci Desteği

Yayınlayan Lekolin
15 Mart 2020
Kategori: Gençlik
255 3
A A
Tuncel’e Bilgi Üniversitesi’nde Öğrenci Desteği
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

24 Mart 2011 Perşembe Saat 17:33

Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen “Başörtüsü ve anadile özgürlük” başlıklı panele katılan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’i protesto etmek isteyen Milliyetçi Öğrenci Düşünce Kulübü üyesi

Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen “Başörtüsü ve anadile özgürlük” başlıklı panele katılan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’i protesto etmek isteyen Milliyetçi Öğrenci Düşünce Kulübü üyesi 4 öğrenci, salonda bulunan diğer üniversite öğrencileri tarafından dışarı atıldı. Grubun günlerdir paylaşım sitesinde Tuncel’e saldırı hazırlığı yaptığı öğrenilirken, polisin buna rağmen tedbir almaması ise dikkat çekti.

Silopi’de düzenlenen yürüyüşe yönelik gerçekleşen polis şiddeti sonrasında bir polis memuruna attığı tokat ile gündeme gelen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, bugün Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde üniversite öğrencileri tarafından davet edildiği “Başörtüsü ve anadile özgürlük” başlıklı panele katıldı. Tuncel’in katılımı nedeniyle medyanın yoğun ilgi gösterdiği panele, Tuncel kampüse ana giriş kapısı yerine yan giriş kapısından üniversitenin güvenlik amiri tarafından içeri alındı. Tuncel’in kampüse girişi esnasında içeride bulunan üniversite öğrencileri tarafından Başbakan Erdoğan’a cevaben “Sokağa çıkmak densizlikse, hepimiz densiziz” pankartı açılırken, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı atıldı.

‘Devlet pişman olsun’

Panele geçmeden önce Silopi’de yaşanan olay ve Başbakan dahil diğer hükümet temsilcilerinin “dokunulmazlığının kaldırılması” yönündeki değerlendirmeleri ile ilgili basın mensuplarının sorduğu sorulara cevap veren Tuncel, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması noktasında hesap vermeye ilişkin korkuları olmadığını dile getirdi. Tuncel, “Parti olarak kürsü dokunulmazlığı haricindeki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yanayız. Silopi’de yaşanan olay benim açımdan bireysel bir öfke sonucu oldu. Ne partimizin ne de benim istediğim bir görüntü değildi. Fakat devletin orada Kürt halkına gösterdiği öfke de gözler önündedir. Keşke Cemil Çiçek, polis saldırısı sonucunda ağır yaralanan partimizin milletvekili Sevahir Bayındır için de aynı tepkiyi gösterebilseydi” diye konuştu. Tuncel, polise attığı tokadın, öncesinde gelişen olaylarla ve halka yönelik gerçekleşen şiddetle birlikte değerlendirilmesi gerektiğinin altını özellikle çizdi.

Tuncel, basın mensuplarının, bir polis amirine tokat atmasıyla ilgili “Pişman mısınız?” sorusuna, “Devlet pişman olmalıdır. Görüntülerde sadece benim tokat attığım bölüm gösteriliyor. Onun öncesinde bana, bir milletvekiline gaz bombası atıldı” dedi. Yürüyüş yapmayacaklarını belirtmelerine rağmen, polisin sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldıklarını aktaran Tuncel, buna örnek olarak ta saldırıda ayağına isabet eden gaz bombasına ait izi gösterdi.

Cevabı öğrenciler ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganı ile verdi

Basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Tuncel, panelin yapılacağı salona zafer işareti yaparak girdiği esnada küçük çaplı bir protesto ile karşılaştı. Milliyetçi Öğrenci Düşünce Kulubü üyesi 4 öğrenci salona girmesiyle birlikte Tuncel’i yuhaladı. Milliyetçi Öğrenci Düşünce Kulubü üyesi dört öğrencinin bu çıkışı, salonda bulunan diğer üniversite öğrencilerinin sert tepkisiyle karşılaştı. Öğrenciler, protestocuları yaka paça dışarı attı. Polisin güvenlik önlemi almadığının gözlemlendiği salonda protestocu öğrencileri, diğer öğrencilerin elinden okulun özel güvenlik görevlileri zor aldı. Protestocu öğrencilerin dışarı atılması esnasında salondan “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı yükseldi.

Günlerdir hazırlık yapıyorlarmış!

Öte yandan Milliyetçi Öğrenci Düşünce Kulubü’nün günlerdir “Tuncel’e Osmanlı tokatı atacağız” başlığı ile paylaşım sitelerinde destek toplamaya çalıştığı öğrenildi. Bu bilinmesine rağmen polisin güvenlik önlemi almaması ise dikkat çekti.-DİHA

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

Kalkan: 6 Başlıkta Taahhüt Verdiler-2

Sonraki Haber

Li Zanîngehê Polîsan Mudaxeleyî Xwendekaran Kir

Benzer Haberler

Gençlikte Zihniyet Devriminde Fedailiği Yakalamak Özgür Toplumun Sarsılmaz İnşasıdır
Gençlik

Gençlikte Zihniyet Devriminde Fedailiği Yakalamak Özgür Toplumun Sarsılmaz İnşasıdır

15 Nisan 2021
21. Yüzyılda Soykırım ve Toplumsal Direnişte Gençliğin Rolü
Gençlik

21. Yüzyılda Soykırım ve Toplumsal Direnişte Gençliğin Rolü

17 Mart 2021
DOĞRU VE BÜTÜNLÜKLÜ MÜCADELE
Gençlik

DOĞRU VE BÜTÜNLÜKLÜ MÜCADELE

10 Eylül 2020
Sonraki Haber
Li Zanîngehê Polîsan Mudaxeleyî Xwendekaran Kir

Li Zanîngehê Polîsan Mudaxeleyî Xwendekaran Kir

Öne Çıkan Yazılar

  • İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-1

    İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-1

    518 Paylaşım
    Paylaş 207 Paylaş 130
  • MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

    556 Paylaşım
    Paylaş 222 Paylaş 139
  • İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-2

    503 Paylaşım
    Paylaş 201 Paylaş 126
  • PKK 12 Kongresi’nde Alınan Tarihi Kararlar

    513 Paylaşım
    Paylaş 205 Paylaş 128
  • Ortadoğu Karmaşasında Yaşanan Ve Beklenen Önemli Gelişmeler-EDİTÖRDEN

    527 Paylaşım
    Paylaş 211 Paylaş 132

Önerilenler

İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-2

İktidarsız Ve Parasız Sosyalistçe Yaşamak-1

PKK 12 Kongresi’nde Alınan Tarihi Kararlar

MİT 66. Ve 86. Tümen İçerisinde Özel Güç Oluşturuyor- ÖZEL HABER

Ortadoğu Karmaşasında Yaşanan Ve Beklenen Önemli Gelişmeler-EDİTÖRDEN

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç