No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Anketler
  • Hakkımızda
  • home page
  • İletişim
  • Test
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi

TEKNOLOJİYİ NASIL BİLİYORUZ?

Lekolin by Lekolin
15 Mart 2020
Reading Time: 2 mins read
A A
Home Bölümler Teknoloji

18 Aralık 2013 Çarşamba Saat 08:28

İnternet kullanımına hakim olmayan veya internetle yeni tanışan kişiler ve toplumları yanlış verilerle yönlendirilerek denetim altına almayı hedeflediklerini biliyormuydunuz?

Dünyada sürekli kendini yenileyen teknik ve bilişim ile paralel olarak sanal sistemlerinin internet ağları dünyanın her yerinde yaygınlaşıyor. Giderek önem kazanan sanal sistemleri evlerde, iş yerlerinde, okullarda  çıkartılarak avuç içlerine sığdırılmış bir şekilde sokaklarda yürüyen ağ haline gelmiştir. Dünya dengelerinin değişmesiyle sıcak savaşın yerini soğuk savaşa bıraktığı gibi 21. yüzyıldaki savaşların soğuk savaşla birlikte siber savaşların yerini alacağı kaçınılmaz hale gelmiştir. Hegomonik güçlerin Büyük Ortadoğu Projelerinin (BOP) iflas ettiğini anlayan bu güçler eski stratejilerinden vazgeçmeyip taktiksel yöntemlerini değiştirildiği göre biliyoruz. Teknolojinin giderek gelişmesiyle paralel olarak sosyal medya üzerinden kitlelere ulaşılarak propaganda ve ajitasyon yöntemlerini kullanarak Ortadoğu’da ki halkı etkilediklerini görebiliyoruz. Bu hegomonik güçlerin BOP hayalini gerçekleştirmek için Ortadoğu’da ‘Ilımlı İslamiyet’ ile birlikte sosyal medya üzerinde etkiledikleri kitleleri yönlendirilmeye açık hale getirilerek istedikleri zaman Ortadoğu’daki Tahrir gibi önemli meydanları, cadde ve sokakların doldurulduğunu gördük. AKP’ye ‘benim brifinglerim doğrultusunda hareket etmezsen’ şeklindeki bir uyarı niteliğinde olan Gezi Direnişinin başlamasında sosyal medyanın rolünün olduğunu gördük. Yine sosyal medyada yapılan bu örgütlemeleri görsel ve yazınsal medyada destelenerek yeni bir taktik olduğunu ve bu taktiğin sonuç aldığını gören hegonomik güçler, günümüz dünyasında teknik, bilişim ve teknolojiye ciddi anlamda önem vererek siber saldırı planlarının devreye sokulması bir kaçınılmaz hal almıştır.

Bütün bunları göz önünde bulundurarak Ortadoğu’da Kürtlerin varlığını kabul etmeyen Hegonomik güçlerin plan ve projelerini Kürt  Halk Önderi Abdullah Öcalan 21 Mart 2013 Amed Newroz’unda açıkladığı tarihi manifestoyla  Ortadoğu’da statüsüz  Kürtlerin olmayacağını bir kez daha göstermiştir.  Kürt halkı  teknolojiden yararlanırken teknolojinin araçlarını gereçlerine göre doğru kullanması gerekir. Çünkü 21. yüzyılın teknolojisinde araç ve gereçler doğru kullanılmadığında yanlış verilere ulaşılarak, hegomonik güçlerin yönlendirmesine açık hale gelinir. Yine bu çağda sosyal medyanın önem kazandığını ve günlük yaşamın vaz geçilmez bir parçası haline gelerek, insanları sosyolojik ve psikolojik yönde olumsuz etkilediği unutulmamalıdır.  Bu çağda teknolojinin her alana yayılması ve yediden yetmişe herkesin kullanılması için çeşitli kampanyaların hızlanmasıyla milyarlarca para harcandığını bilinmesi gerekir. Şiddet, baskı ve insani değerlerin gaspına kadar  insanları ötekileştirmeye çalışan kirli güçler internet  üzerinde de  saltanatlarını sürdürmek istiyor. İnternet kullanımına hakim olmayan veya internetle yeni tanışan kişiler ve toplumları  yanlış verilerle yönlendirilerek denetim altına almayı hedefledikleri bilinmelidir. Yine teknik ve bilişimdeki teknolojilerde kullanılan programların bu hegomonik güçler tarafından yapıldığını unutulmayarak, istedikleri zaman verilere ulaşabilirken, tekniki takibinde yapılabileceğini unutulmamalıdır.

Helgurt Tolhildan

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

 

Tags: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Share204Tweet127
Previous Post

Öcalan: Yeni Bir Döneme Girildi

Next Post

Türkiye Suriye’de Demokrasinin Kazanmasını İstememiştir

Lekolin

Lekolin

Next Post

Türkiye Suriye'de Demokrasinin Kazanmasını İstememiştir

  • Anasayfa
  • Anketler
  • Hakkımızda
  • home page
  • İletişim
  • Test
  • Tüm Yazılar
  • Yorum İlkesi
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi