27 Mart 2013 Çarşamba Saat 10:29
KJB, efsanevi gerilla komutanı Mahsum Korkmaz (Agit) ile Kürdistan özgürlük mücadelesinde Mart ayında yaşamını yitirenleri andı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’da yaptığı tarihi çağrıya dikkat çeken KJB, “Bu kırk yıllık mücadelemizin başarısı ve zaferinin müjdesidir dedi.
KJB Koordinasyonu, efsanevi gerilla komutanı Mahsum Kormaz’ın yaşamını yitirmesinin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajda efsanevi komutan Agit ile Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde Mart ayında yaşamını yitirenler saygıyla anıldı.
PKK’nin kırk yıllık mücadele tarihinin destansı direnişlerle dolu olduğu belirtilen KJB mesajı şöyle:
“Büyük komutan Agit yoldaşın şahadet tarihi olan 28 Mart ise bu direniş zincirinin en güçlü halkalarından biridir. Kahramanlık haftası olarak anlam kazanan bu zaman dilimi diriliş devriminin yolunu açan ve onu aydınlatan en güçlü ışıklardan biri olmuştur. Büyük komutan Agit yoldaş diriliş devriminin öncü, önder kadrolarından biridir. Stratejik yoğunlaşma tarzıyla, savaş taktiğinde gösterdiği büyük yaratıcılık gücüyle, pratik öncülükteki sürükleyici kişiliğiyle Apocu ruhun ve komple Apocu militanlığın, PKK komutanlığın sembol kişiliğidir. PKK’nin kazanan ve zafere yürüyen çizgisidir. Büyük komutan Agit yoldaşın şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz.
Mart ayı büyük direnişler ve kahramanlıklar ayıdır. Arjin yoldaşımızın komutanlığında 14 kadın yoldaşımızın büyük direnişi ve şahadeti de yine bu ay içerisinde yaşanmıştır. Kahramanlık haftasının arifesine denk gelen bu güçlü özgür kadın direnişi, kadın özgürlük mücadelemizde tarihi bir yer almıştır. Kahramanlık haftasının direniş zincirine yeni bir halka olarak eklenen bu cesur ve yiğit kadınların direnişi onurlu mücadelemizin miheng taşlarından biridir. Bu değerli yoldaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğilirken izlerinde mücadelemizi yükselterek özgür kadınla özgür yaşamı gerçekleştirme sözünü veriyoruz.
Tarihte yok sayılan, üzeri betonlanan bir halkı yeniden diriltmek ancak çok büyük bir savaş ile mümkün olabilirdi. Diriliş yaşanmadan kurtuluş sadece güzel bir hayal olacaktı. Yaklaşık otuz yıllık silahlı mücadele kurtuluşu hayal değil, gerçeğe ve hakikate dönüştürdü. Kürt halkı Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin, Agitlerin, Beritanların, Zilanların, Arjinlerin ve Saraların öncülüğünde diriliş devrimini tamamlayarak kurtuluş devrimini yaşadı, yaşıyor. Bu destansı mücadele ve direniş tarihi, Kürt halkını ve kadınını bilinçlendirdi, iradeleştirdi, öz benlik ve öz kimlik kazandırarak bölgenin ve dünyanın en politik, en bilinçli, en örgütlü kadını ve halkı haline getirdi.
Kürt halkı, kahraman yiğitlerinin öncülüğünde ortaya çıkan bu büyük mücadele değerleri üzerinde bugün bölge halkları ile birlikte özgürce ve eşitçe yaşama temelinde özgür yaşamı ve demokratik sistemi inşa ediyor. Önder Apo’nun 21. yüzyıl özgürlük manifestosu, demokratik uygarlık projesi, 40 yıllık destansı mücadelenin yarattığı bu büyük değerler ve zeminler üzerinden yükseliyor. Önder Apo bu güçlü birikime ve zemine dayanarak demokratik barış çağrısı yapıyor, özgür yaşam ve demokratik kurtuluş projesini ilan ediyor.
Özgürlük savaşımız büyük komutan Agit yoldaş çizgisinde yükselerek sürmüş ve çok büyük değerler yaratarak yeni bir aşamaya ulaşmıştır. Bu yeni aşama özgür yaşam ve demokratik sistemi kurma aşamasıdır. Önderliğimizin tarihi Amed Newrozunda yaptığı bu tarihi çağrı, demokratik barışı, özgür yaşamı ve demokratik sistemi müjdelemektedir. Bu müjde kırk yıllık mücadelemizin başarısı ve zaferidir. Özgürlük uğrunda kahramanca savaşarak, direnerek şahadete ulaşan yoldaşlarımızın, büyük zulümlere ve acılara meydan okuyarak direnen onurlu halkımızın, özgürlüğe tutkulu onurlu kadınların, insanlık değerlerine sadık dostlarımızın zaferidir.
Tekrardan büyük komutan Agit yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyor, mücadelelerini özgür yaşam ve demokratik sistemi kurarak zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Tüm kadınları, halkımızı bu mücadeleyi en güçlü bir biçimde yükseltmeye çağırıyoruz. “
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info