KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Polİtİk Analİz
  • Araştırmalar
  • Makaleler
  • Tüm Bölümler
    • Dizi Yazı
    • Kadın
    • Özgürlük Perspektifleri
    • Editörden
    • MİT Gerçekleri
    • Röportajlar
    • Dış Basından
    • Serbest Yazılar
KURDÎ
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster

Minbic Saldırılarının Perde Arkası- ÖZEL HABER

HABER MERKEZİ- İşgalci Türk devleti ve çeteleri, QSD’nin Dêrazor ve Fıratın doğusunda başlattığı Güvenliği Güçlendirme Operasyonunu boşa çıkarma amacıyla Minbic’e yönelik başlattığı saldırıları geniş bir bölgeye yayma hazırlığında.

3 September 2023
Kategori: Haberler
291 9
1.7k
GÖRÜNTÜLEME
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, QSD’nin 27 Ağustos gecesi Dêrazor ve Fırat’ın doğusundaki bölgelerde DAİŞ hücrelerine yanı sıra bölgede eşkıyalık yapan, halkı sindiren, silah ve kaçak mal ticareti yapan silahlı gruplara yönelik başlattığı “Güvenliği Güçlendirme Operasyonunu” boşa çıkarma amacıyla Minbic’e yönelik başlattığı saldırıları geniş bir bölgeye yayma hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Lekolin.org olarak edindiğimiz bilgilere göre, 31 Ağustos gecesi Bab ve Cerablus hattından harekete geçen Türk devletine bağlı çeteler, Minbic’in doğu, kuzey ve batı cephe hatlarında konumlanan Minbic Askeri Meclis noktalarına yönelik başlattığı saldırıları Efrin – Serêkaniyê hattı boyunca genişletmek için harekete geçti.

Yine sahada yaptığımız gözlemlere göre son bir haftada Minbic’e bağlı Sacur, Cerablus’a bağlı Mecre Biçûk ve Mecre Mezin köylerinin olduğu hatta işgalci Türk devletine bağlı çeteler arasında yoğun askeri hareketlilik yaşanmaktadır. Aynı şekilde Efrin’nin Şehba kantonuna bağlı Şex Îsa köyünde ve Serêkaniye’ye bağlı Mebruka beldesinde Sultan Murad ve Süleyman Şah çeteleri olduğu tespit edilen çete gruplarının askeri hazırlıklar yaptığı, bölgeye ağır askeri teçhizatlar takviye ettiği bildirildi.

REJİM TÜRK DEVLETİ İLE ANLAŞTI MI?

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, işgalci Türk devleti Minbic’e yönelik kapsamlı saldırı planını gerçekleştirmek için Suriye rejiminin özellikle Bab ve Minbic arasındaki noktalarını boşaltma konusunda Türk devletiyle anlaştığı bildirildi.

İşgalci Türk devletine bağlı çetelerin Bab ve Cerablus hattından Minbic’in doğu, kuzey ve batı olmak üzere 3 koldan başlattığı saldırıların öncesinde Suriye rejim askerilerinin Minbic’in Mihselê köyündeki noktalarını boşalttığı öğrenildi.

İki gündür devam eden yoğun çatışmalar devam ederken işgalci Türk devletine bağlı 35’ten fazla çete öldürüldü çok sayıda çete de yaralandı.

Minbic saldırılarının perde arkasında; Hem Suriye Rejimi hem de işgalci Türk devleti QSD güçlerinin “Güvenliği Güçlendirme Operasyon’nu” başlattığı bu süreçte harekete geçerek QSD güçlerini dağıtmak için savaş cephesini genişletmeyi amaçlamaktadır.

QSD’nin başlattığı operasyona başından beri gerek açıklamaları gerekse de kendi basın medya aracılığıyla karşı olduğunu gösteren hem rejim hem de işgalci Türk, adeta DAİŞ çetelerinin intikamını almak için saldırıların cephesini genişletmek istiyor.

SALDIRILAR TİL TEMİR’E YAYILDI

Üç gündür aralıksız bir şekilde Minbic hattında yoğun saldırılar gerçekleştiren işgalci Türk devleti ve çeteleri ağır darberler alırken, bu sabah erken saatlerde Heseke’ye bağlı Til Temir ilçesinin birçok köyüne saldırmaya başladı.

Til Temir Askeri Meclisi savaşçıları çeteler meşru savunma ekseninde karşılık verirken saldırılar Til Temir’e bağlı Tewîla ve Til Tewil köylerine doğru genişlemekte.

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Paylaş234Paylaş146
Önceki yazı

İşgalci TC DAİŞ’i Rahatlamak İçin Minbic’e Saldırdı

Sonraki Haber

Kalkan: Süreç Her Bakımdan Büyük Bir Devrimci Hamle Sürecidir

Son HABERLER

Haberler

ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

Yayınlayan Lêkolîn
3 June 2026
0
1.6k

Suriye'de elektronik ödeme ve para...

Daha fazla okuDetails

Rojhilat İttifakı: Uluslararası Toplum, İran’ın İdam Suçlarına Karşı Tutum Almalıdır

2 June 2026
1.4k

HPG: Önderliğimizin Özgürlüğünü Sağlama Hedefinden Sapmayacağız

1 June 2026
1.4k

Rusya-Türkiye-Çin İş birliği: İran’a Drone ve Hizbullah’a Silah Desteği- HABER ANALİZ

29 May 2026
1.6k

Öne Çıkan Yazılar

  • ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

    552 Paylaşım
    Paylaş 221 Paylaş 138
  • Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

    539 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • Sanatçı Mem Ararat Ne Yapmak İstiyor?

    729 Paylaşım
    Paylaş 292 Paylaş 182
  • BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

    540 Paylaşım
    Paylaş 216 Paylaş 135
  • MİT ve Parastin’ın Kirli Planını Deşifre Ediyoruz!- ÖZEL HABER

    919 Paylaşım
    Paylaş 368 Paylaş 230

ShamCash Uygulaması — Telefonunuzda Gerçekte Ne Yapıyor?- ÖZEL HABER

Rojhilat İttifakı: Uluslararası Toplum, İran’ın İdam Suçlarına Karşı Tutum Almalıdır

HPG: Önderliğimizin Özgürlüğünü Sağlama Hedefinden Sapmayacağız

Devşirme Kişiliği ve Kimlik Yabancılaşması

BAE’nin Suriye Hamlesi Ve Türkiye’nin Rahatsızlığı- ÖZEL DOSYA

Rusya-Türkiye-Çin İş birliği: İran’a Drone ve Hizbullah’a Silah Desteği- HABER ANALİZ

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi | Lekolin

© 2025 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Yorum İlkesi

Takip Et

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç