• kurdî
  • Turkish
  • الرئيسية
  • اخبار
  • مقالة
  • بحث
  • التحليل السياسي
  • حقائق
  • الكل
    • الدراسات الاستقصائية
    • الإعلانات
    • ريبورتاج
    • المحررين
    • علم البيئة
    • اقتصاد
    • المرأة
    • الشبيبة
    • الصحافة الاجنبية
    • تاريخ ولغة كوردستان
    • من نحن
    • تصريحات صحفيه
    • تحديثات
    • التاريخ
    • وثائقي
    • نصوص
    • من القارئ
    • وجهات نظر
    • المشاركات
    • تكنولوجيا
    • حقائق
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
  • الرئيسية
  • اخبار
  • مقالة
  • بحث
  • التحليل السياسي
  • حقائق
  • الكل
    • الدراسات الاستقصائية
    • الإعلانات
    • ريبورتاج
    • المحررين
    • علم البيئة
    • اقتصاد
    • المرأة
    • الشبيبة
    • الصحافة الاجنبية
    • تاريخ ولغة كوردستان
    • من نحن
    • تصريحات صحفيه
    • تحديثات
    • التاريخ
    • وثائقي
    • نصوص
    • من القارئ
    • وجهات نظر
    • المشاركات
    • تكنولوجيا
    • حقائق
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Sonuç yok
Tüm Sonuçları Göster
Anasayfa اقسام المرأة

KJB: Agit PKK’nin Kazanan Ve Zafere Yürüyen Çizgisidir

Yayınlayan Lekolin
15 مارس 2020
Kategori: المرأة
329 11
A A
KJB: Agit PKK’nin Kazanan Ve Zafere Yürüyen Çizgisidir
Facebook İle PaylaşınTwitter İle Paylaşın
FacebookX

27 Mart 2013 Çarşamba Saat 10:29

KJB, efsanevi gerilla komutanı Mahsum Korkmaz (Agit) ile Kürdistan özgürlük mücadelesinde Mart ayında yaşamını yitirenleri andı.

KJB, efsanevi gerilla komutanı Mahsum Korkmaz (Agit) ile Kürdistan özgürlük mücadelesinde Mart ayında yaşamını yitirenleri andı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’da yaptığı tarihi çağrıya dikkat çeken KJB, “Bu kırk yıllık mücadelemizin başarısı ve zaferinin müjdesidir dedi.

KJB Koordinasyonu, efsanevi gerilla komutanı Mahsum Kormaz’ın yaşamını yitirmesinin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.  Mesajda efsanevi komutan Agit ile Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde Mart ayında yaşamını yitirenler saygıyla anıldı.

PKK’nin kırk yıllık mücadele tarihinin destansı direnişlerle dolu olduğu belirtilen KJB mesajı şöyle:

“Büyük komutan Agit yoldaşın şahadet tarihi olan 28 Mart ise bu direniş zincirinin en güçlü halkalarından biridir. Kahramanlık haftası olarak anlam kazanan bu zaman dilimi diriliş devriminin yolunu açan ve onu aydınlatan en güçlü ışıklardan biri olmuştur. Büyük komutan Agit yoldaş diriliş devriminin öncü, önder kadrolarından biridir. Stratejik yoğunlaşma tarzıyla, savaş taktiğinde gösterdiği büyük yaratıcılık gücüyle, pratik öncülükteki sürükleyici kişiliğiyle Apocu ruhun ve komple Apocu militanlığın, PKK komutanlığın sembol kişiliğidir. PKK’nin kazanan ve zafere yürüyen çizgisidir. Büyük komutan Agit yoldaşın şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz.

Mart ayı büyük direnişler ve kahramanlıklar ayıdır. Arjin yoldaşımızın komutanlığında 14 kadın yoldaşımızın büyük direnişi ve şahadeti de yine bu ay içerisinde yaşanmıştır. Kahramanlık haftasının arifesine denk gelen bu güçlü özgür kadın direnişi, kadın özgürlük mücadelemizde tarihi bir yer almıştır. Kahramanlık haftasının direniş zincirine yeni bir halka olarak eklenen bu cesur ve yiğit kadınların direnişi onurlu mücadelemizin miheng taşlarından biridir. Bu değerli yoldaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğilirken izlerinde mücadelemizi yükselterek özgür kadınla özgür yaşamı gerçekleştirme sözünü veriyoruz.

Tarihte yok sayılan, üzeri betonlanan bir halkı yeniden diriltmek ancak çok büyük bir savaş ile mümkün olabilirdi. Diriliş yaşanmadan kurtuluş sadece güzel bir hayal olacaktı. Yaklaşık otuz yıllık silahlı mücadele kurtuluşu hayal değil, gerçeğe ve hakikate dönüştürdü. Kürt halkı Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin, Agitlerin,  Beritanların, Zilanların, Arjinlerin ve Saraların öncülüğünde diriliş devrimini tamamlayarak kurtuluş devrimini yaşadı, yaşıyor. Bu destansı mücadele ve direniş tarihi, Kürt halkını ve kadınını bilinçlendirdi, iradeleştirdi, öz benlik ve öz kimlik kazandırarak bölgenin ve dünyanın en politik, en bilinçli, en örgütlü kadını ve halkı haline getirdi.

Kürt halkı, kahraman yiğitlerinin öncülüğünde ortaya çıkan bu büyük mücadele değerleri üzerinde bugün bölge halkları ile birlikte özgürce ve eşitçe yaşama temelinde özgür yaşamı ve demokratik sistemi inşa ediyor. Önder Apo’nun 21. yüzyıl özgürlük manifestosu, demokratik uygarlık projesi, 40 yıllık destansı mücadelenin yarattığı bu büyük değerler ve zeminler üzerinden yükseliyor. Önder Apo bu güçlü birikime ve zemine dayanarak demokratik barış çağrısı yapıyor, özgür yaşam ve demokratik kurtuluş projesini ilan ediyor.

Özgürlük savaşımız büyük komutan Agit yoldaş çizgisinde yükselerek sürmüş ve çok büyük değerler yaratarak yeni bir aşamaya ulaşmıştır. Bu yeni aşama özgür yaşam ve demokratik sistemi kurma aşamasıdır. Önderliğimizin tarihi Amed Newrozunda yaptığı bu tarihi çağrı, demokratik barışı, özgür yaşamı ve demokratik sistemi müjdelemektedir. Bu müjde kırk yıllık mücadelemizin başarısı ve zaferidir. Özgürlük uğrunda kahramanca savaşarak, direnerek şahadete ulaşan yoldaşlarımızın, büyük zulümlere ve acılara meydan okuyarak direnen onurlu halkımızın, özgürlüğe tutkulu onurlu kadınların, insanlık değerlerine sadık dostlarımızın zaferidir.

Tekrardan büyük komutan Agit yoldaş şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyor, mücadelelerini özgür yaşam ve demokratik sistemi kurarak zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. Tüm kadınları, halkımızı bu mücadeleyi en güçlü bir biçimde yükseltmeye çağırıyoruz. “

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com – www.lekolin.org – www.lekolin.net – www.lekolin.info

Etiketler: araştırmakurdiKurdishkurdistanLekolinTurkishTürkiye
Önceki yazı

KJB: AKP Üzerine Düşeni Yapmalı

Sonraki Haber

Komalên Ciwan: Çekdar’ın Anısına Mücadele İle Sahip Çıkacağız

Benzer Haberler

Kendini Bilmezlerin Hezeyanları
المرأة

Toplumsal Sorunların Aşılmasında Çıkış Özgürlük Hareketidir

23 نوفمبر 2021
Doğa ve Kadın’ Arasındaki Güçlü Bağa Saldırı
المرأة

Doğa ve Kadın’ Arasındaki Güçlü Bağa Saldırı

13 أغسطس 2021
İktidarların sistemsel krizlerine karşı Devrimci Kadınların Çözümü
المرأة

İktidarların sistemsel krizlerine karşı Devrimci Kadınların Çözümü

1 أغسطس 2021
Sonraki Haber
Komalên Ciwan: Çekdar’ın Anısına Mücadele İle Sahip Çıkacağız

Komalên Ciwan: Çekdar’ın Anısına Mücadele İle Sahip Çıkacağız

Öne Çıkan Yazılar

  • Komünar Sitesi Yayında

    Komünar Sitesi Yayında

    1186 Paylaşım
    Paylaş 474 Paylaş 297
  • Ermenistan 2 Gerillayı Neden Ve Nasıl Teslim Etti

    834 Paylaşım
    Paylaş 334 Paylaş 209
  • Sihad Barzani Komutasında MİT Yeni Üsler Kuruyor!

    1133 Paylaşım
    Paylaş 453 Paylaş 283
  • 30 Yıllık Serxwebûn Arşivi İnternette

    1015 Paylaşım
    Paylaş 406 Paylaş 254
  • İstihbarat ve Türk Devlet Geleneği –DOSYA 1

    994 Paylaşım
    Paylaş 398 Paylaş 249

Önerilenler

Özel Savaş Politikalarının Merkezi Amed

 Kerkük Karışacak! -ÖZEL HABER

2023’te Kürtleri Büyük Zafer TC’yi Yıkım Bekliyor Neden Mi?

MİT Rojava İşgal Operasyonu İçin Urfa’da Arap Aşiretleriyle Toplandı – ÖZEL HABER

Cinayet ve Katliam Çetesi MİT’in Unuttuğu Gerçek

  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Tüm Yazılar
KÜRDİSTAN ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

© 2020 Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

Tekrar hoşgeldiniz!

Hesaba giriş

Şifrenizimi unuttunuz?

Tüm alanlar zorunludur

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Oturum aç

Add New Playlist